Streaming világpiac: feljövőben a Disney+ (Frissítve)

A JustWatch mérései szerint a Disney+ elindulása és terjeszkedése a streaming világpiac átrendeződéséhez vezetett.


Frissítés:

A Disney+ az idei második negyedév végére elérte a 116 millió előfizetőt egy negyedév alatt 12,4 millióval növelve számukat. A nem egészen két év alatt elért 116 millió előfizető több mint a duplája az egy évvel ezelőtti 57,5 milliónak.

A Disney+ novemberben nyolc új piacra lép be, melyek között Dél-Korea, Tajvan és Hongkong talán a legjelentősebbek, októberben pedig Japánban is valószínűleg elindul a Star csatorna . A streaming szolgáltatás kelet-európai elindulását azonban 2022 nyarára halasztotta, hogy egy szélesebb körű bevezetésnek adjon helyet, ami Dél-Afrikát és a Közel-Kelet egyes részeit is magában foglalja.

2021. július 28.:

A Netflix nemrég közzétett 2021 második negyedévére (Q2’21) vonatkozó számai egy kisebb válság jeleit mutatják, A streaming világpiac vezető szolgáltatója csak alig több mint 1,5 millió új fizető ügyfelet tudott szerezni világszerte, sőt a legfontosabb észak-amerikai (USA és Kanada) piacon az előfizetők száma 430.000-el még csökkent is. Hasonló kép rajzolódik ki az Amazon Prime Video esetében is. A koronavírus-járványban hatalmasat kaszáló streaming szolgáltatások között a Disney+ elindításának és terjeszkedésének is köze lehet a piacvezetők mostani gyengébb teljesítményéhez.

JustWatch streaming világpiac 2019-2021Q2

A JustWatch által 2019 novembere és 2021 június vége között 47 országban a streaming videoszolgáltatások (SVOD) iránti érdeklődést mérő adatok sokatmondóak, de nem biztos, hogy reprezentatívak, mivel nem a hivatalos előfizetők számából indul ki. A idővonalból jól látható, hogy a Disney+ egyes régiókban való megjelenése és a felnőtteknek szóló Disney+ Star csatorna elindítása miként hatott a versengő Netflix és Prime Video tartalmai iránti érdeklődésre.

Az amerikai streaming piacon egykor 50%-os részesedéssel rendelkező Netflix 2021 végére valószínűleg csak 30% körüli részarányt tudhat majd magának, amiben szintén nagy szerepet játszik a jórészt a járványnak köszönhetően rekordidő alatt előfizetői számát a 100 millió fölé növelő előfizető Disney+, de más konkurensek, mint az HBO Max és a Peacock megjelenése is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .