Texas Instruments: kész a legkisebb 1080p DLP Pico chip

1. Oldal

Már az optikai motorokat fejlesztő gyártóknál vannak a Texas Instruments legkisebb 11,9 mm-es (0,47 inch) TRP Full HD 1080p chipkészletének mintadarabjai, amivel vetített kép megjelenítésére szolgáló kompakt készülékek állíthatóak elő.


A Texas Instruments (TI) által még februárban bejelentett 7,6 mm-es HD DLP Pico chip után ma megjött a bejelentés az eddigi legkisebb, 11,9 mm-es (0,47 inch) „Tilt & Roll Pixel” (TRP), azaz a mikro-tükröket megdöntő és elforgató, 1080p (Full-HD) képmodulátorról is.

TI  0.47 inch TRP Full-HD 1080p DLP chipkészlet.jpg
A digitális mozik többségében alkalmazott DLP Cinema technológián alapuló DLP4710 digitális mikro-tükrös eszköz (DMD) segítségével világosabb és energia-hatékonyabb, teljes HD felbontású vetített kép állítható elő egy kisméretű elektronikából. A lehetséges alkalmazások közé tartoznak a mobilprojektorok (akkumulátoros és váltóáramú táplálással), képernyőnélküli TV-k, vezérlőpanelek, interaktív képernyők és például a szem közelében megjelenő viselhető eszközök.

A DLP4710 főbb jellemzői:

• 1920 x 1080 alumínium mikro-méretű tükör ortogonális elrendezésben
• Full HD felbontású éles, tiszta vetített kép és kompakt méret, ami sokféle formájú végtermék előállítását teszi lehetővé.
• Alacsony energiafogyasztás a telepről működő alkalmazásokhoz, mint a mobilprojektorok és a viselhető kijelzők.
TI DLP „Tilt & Roll Pixel” (TRP) a mikro-tükröket megdöntő és elforgató architektúra valamint az adaptív DLP „IntelliBright” algoritmuscsomag révén akár 100 százalékkal nagyobb fényerő, vagy akár 50 százalékkal kevesebb energiafogyasztás az előző DLP Pico chipkészlet architektúrákhoz képest. A DLP TRP architektúra kétszer akkora felbontást nyújt, mint a hasonló méretű korábbi képmodulátor chip.

A TI, hogy gyorsítsa az innovatív termékek piacra jutását, optikai motorgyártók együttműködését tudja biztosítani a készülékgyártóknak, így azoknak nincs szükségük saját optika szakértelemmel rendelkező fejlesztőkre. Az optikai motorgyártók már fejlesztik a 2015 elejétől kapható 11,9 mm-es (0,47 inch) TRP Full HD 1080p képmodulátor chipkészletet tartalmazó optikai motorokat.

Kapcsolódó linkek:

Texas Instruments: 7,6 mm-es a legkisebb HD DLP Pico chip
Texas Instruments DLP Pico chipek új architektúrával
Új DLP chipkészlet 3D és lámpamentes vetítőkhöz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .