Xbox Series X: egyre valószínűbb az olcsóbb változat

Egy kiszivárgott Microsoft dokumentum több „Project Scarlett” konzolt említ, ami arra utal, hogy az Xbox Series X mellett lesz egy olcsóbb kisebb változat is.


A The Verge cikke szerint a Microsoft egy második, olcsóbb és kisebb teljesítményű új Xbox konzolt is tervez. A korábbi belső kommunikációban az „Anaconda” mellett „Lockhart” néven emlegetett változatban megtalálhatóak lesznek az új generációs Xbox Series X legfontosabb fejlesztései, de a kedvezőbb áru konzolt azoknak szánják, akik megelégszenek a 1080p vagy 1440p felbontású játékkal.

A most kiszivárgott Microsoft dokumentumok, amit a Twitteren TitleOS tett közzé, több a „Project Scarlett” alatt fejlesztett konzolra utal, köztük a „Lockhart” elnevezésűre.

Az új Xbox  generáció játékainak kidolgozására használt fejlesztői készletnek a dokumentum szerint van egy Lockhart módja, ami az olcsóbb konzol teljesítményének megfelelően működik. Az olcsóbb változatban feltehetően kevesebb a RAM (13,5 GB helyett csak 7,5 GB), a GPU 4 Teraflops grafikus teljesítményt nyújt tizenkettő helyett és nem tartalmaz lemezleolvasót, így csak a felhőn keresztül, azaz online érhetőek el vele a játékok..

A vonatkozó információkat a Microsoft még nem erősítette meg. Hivatalosan a cég egyelőre csak az Xbox Series X forgalmazását jelentette be, aminek már közzé tette teljes specifikációját. De ez persze nem zárja ki, hogy valami máson is dolgozik a cég.

Miután a nagy versenytárs Sony PlayStation 5 két változatban lesz kapható, ezért valószínű, hogy az új Xbox konzolnak is lesz legalább ennyi.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .