Feltörték a PlayStation Network és Qriocity szolgáltatásokat

1. Oldal

A Sony megerősítette, rosszindulatú, külső informatikai támadás következtében a Playstation Network és Qriocity szolgáltatások 77 millió felhasználójának személyes adatai kerültek potenciálisan veszélybe.


Sony_PS-Network_Qriocity_150px.jpgAz április 17. és 19. között végrehajtott feltörés következtében a támadó hozzájuthatott a Playstation Network és Qriocity szolgáltatások felhasználóinak nevéhez, címéhez és bankkártya-adataihoz is.

A Sony tudomást szerezve a támadásról 19-én „azonnal” leállította az online szolgáltatásokat. A Sony PlayStation ma kiadott magyar nyelvű felhívásában informálja az érintetteket.

A Sony azóta egyértelművé tette, hogy bár már korábban tudott a támadásról csak tegnapra derült ki, hogy az mire „terjed ki”, s ezt követően tették meg a bejelentést.

Minden, a felhasználók által az online „számlák” létrehozásakor bevitt információ – nevek, címek, születési dátumok, e-mail címek, bejelentkező nevek, jelszavak – potenciálisan a betörő kezére kerülhettek.

Egyelőre a Sony még nem kapott jelentéseket arról, hogy az adatokat nem megfelelő módon használták volna.

A Sony arra kéri az érintett szolgáltatások felhasználóit, hogy legyenek a továbbiakban éberek a lehetséges csalások miatt, és hangsúlyozza, hogy a cég soha nem vesz fel kapcsolatot a felhasználókkal bizalmas információkat, például banki adatokat kérve.

Ha valaki ugyanazt a felhasználónevet és jelszót egyéb szolgáltatásoknál is használja, akkor tanácsos azokat megváltoztatni. Az is fontos, hogy az érintettek figyelemmel kísérjék a bankszámlájukon az esetleges gyanús mozgásokat.

Egyes biztonsági szakértők továbbmennek, és azt javasolják, hogy a felhasználók ne csak megváltoztassák jelszavaikat, de tiltsák le összes érintett bankkártyájukat.

A Sony még nem közölte, mikor állhatnak helyre a szolgáltatások, és azoknak, akik visszatérítést igényelnek vagy törölni akarják számlájukat meg kell várniuk, amíg a hálózat újra elérhető lesz.

Kapcsolódó linkek:

Sony: 2011-es Blu-ray lejátszók 3D és online tartalmakhoz
Sony: 2011-es BRAVIA TV-k több internettel és 3D-vel
Sony Qriocity: indul az online videokölcsönzés Európában
Sony Qriocity: online videokölcsönző Európának is
PlayStation 3: új modellek, szolgáltatások, játékok és 3D
PlayStation: videoletöltés már Európában is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .