A Vizio 304 centis Reference TV-je Dolby Vision képet ígér

1. Oldal

Az észak-amierikai TV piacon meghatározó Vizio régóta várt Reference TV szériájának 165 illetve 304 centis (65 ill. 120 inch) modelljei 6.000 illetve 130.000 dollárért elsőként kínálnak nagy dinamikatartományú Dolby Vision támogatást.
A Vizio Reference TV-k a képmegjelenítési technológiák legjavát nyújtják. Az LCD TV-k Ultra HD felbontásúak, támogatják a HDR-t, azaz a nagy dinamikatartományú képet és a HFR-t, azaz a nagy képfrissítést.

Vizio_Reference_live.jpg
A LCD TV-k teljes LED mátrix háttérvilágítása 384 zónás helyi fényszabályzással 800 cd/m² felületi csúcsfényességet produkálnak. A Dolby eredetileg ennél magasabb, 1000 cd/m² csúcsfényerőt célzott meg 2015-re, de úgy tűnik, hogy az első fogyasztóknak szánt termék esetében beérik kevesebbel is. Ezt a 800 cd/m² körüli csúcsfényességet más a piacon már megjelent csúcskategóriás HDR képes TV-k is elérik.

A Vizio azt mondja, hogy a kvantumpötty technológiát alkalmazó 164 centis (65 inch) TV képes széles színskála reprodukálására, de nem tudni, hogy ez pontosan mit jelent. A készülékek alkalmasak az akár másodpercenként 120 képkockás videók fogadására és megjelenítésére is.

Néhány HDR film már elérhető az Észak-Amerikában működő VUDU online tartalomszolgáltatáson. Ezek között van a A Lego-kaland (The Lego Movie), A holnap határa (Edge of Tomorrow), Az acélember. (Man of Steel), Mad Max. További HDR filmek lesznek elérhetőek, mikor a Netflix-en is elkezdődik a nagydinamikájú 4K streaming. Az Ultra HD Blu-Ray lejátszók esetében is lehetséges a Dolby Vision támogatás, de ez nem kötelező.

A 164 centis (65 inch) TV 5.1 csatornás surround hangrendszerrel rendelkezik, a 304 centis (120 inch) változatba nem építenek térhangzást. A kisebb modell 6.000 dollárért (kb. 1.640.000 Ft), az óriás TV 130.000 dollárért (kb. 35,5 millió Ft) rendelhető meg.

Kapcsolódó linkek:

Mit kell tudni a nagy dinamikatartományú képmegjelenítőkről
Dolby Vision: rövidesen nézhetőek az első nagydinamikájú filmek
Mi újat tudunk az Ultra HD Blu-Ray lemezformátumról (Frissítve 2.)
Netflix: már nagydinamikájú 4K tartalmak is lesznek 2015-ben
Jönnek a Dolby Vision formátumú Warner Brothers filmek
Hollywood és a TV ipar összefog a működő 4K tartalmakért
Dolby Cinema: ez lehet a jövő mozija
Dolby Vision: a jövő fényes, kontrasztos, színgazdag képe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .