Apple TV: automatikus videobeállítás a tvOS 11.2 frissítéssel

A már elérhető tvOS 11.2 szoftverfrissítéssel az Apple TV 4K a tartalom alapján dinamikusan váltja nagy dinamikatartományra (HDR) és magas képsebességre (HFR) a videomódot, és élő sportközvetítés funkció is része a „TV app” alkalmazásnak.


A tvOS 11.2 szoftverfrissítés már elérhető a 4. generációs Apple TV-re és az Apple TV 4K-ra, de annak legfontosabb újdonsága csak az utóbbin működik.

 

Ezek a „Match Content” menü alatt bekapcsolható opciók lehetővé teszik, hogy a médiadoboz kimeneti videobeállítását a lejátszott tartalomtól függően automatikusan váltsa a megfelelő képsebességre és dinamikatartományra (SDR/HDR10/Dolby Vision). Ezek az opciók alapértelmezésben ki vannak kapcsolva, mivel az átkapcsolásokkor egy rövid ideig elsötétül a képernyő.

Vagyis ahogy a 9to5mac közleménye fogalmaz: „A tartalmat változtatás nélkül játsszuk le a kiválasztott megjelenítési formátumot használva. A tartalom dinamikatartományának és képsebességének megfelelően automatikusan is át tudjuk kapcsolni a formátumokat.”

A tvOS 11.2 frissítés az USA-ban egy új Sportok szekcióval is kiegészíti a „TV” műsorkalauz alkalmazást, ami az ESPN jóvoltából élőben közli a sportesemények eredményeit és egyéb információit.

A több tartalomszolgáltatás egységes felhasználói felületként beharangozott „TV” alkalmazáshoz egyelőre nem hajlandó csatlakozni a Netflix, de mások mellett, például az HBO integrálódott és állítólag az Amazon támogatja majd az alkalmazást, amikor az év folyamán valamikor megjelenik a tvOS-en.

Kapcsolódó linkek:

Az Apple iTunes miatt csökkenti az Amazon a 4K filmek árát
Apple TV: a tvOS 11 már letölthető és jön a Dolby Atmos
Apple TV 4K: az új médiabox A10X chippel, 4K/HDR-el (frissítve)
Apple TV: újdonságok a tvOS 11 operációs rendszerben
Jön a többszobás audiót támogató Airplay 2 protokoll
Apple TV: jön a használható műsorkalauz alkalmazás
Apple TV: októberben jön a megújult médiabox

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .