Az EU nem hivatalosan vizsgálódik a HD-DVD és Blu-ray Disc körül

1. Oldal

Az Európia Bizottság (Az Európai Unió legfőbb végrehajtó szerve) nem hivatalos trösztellenes vizsgálatot indított a két feltörekvő optikai lemezformátum licencfeltételei kapcsán.
BD_HD-DVD_logo_200x170px.jpgA vizsgálat célja, hogy kiderüljön, sértik-e az európai versenyszabályokat a HD-DVD és Blu-ray Disc formátumokat kidolgozó cégek által alkalmazott licencfeltételek.

A vizsgálódást bejelentő szóvivő az érintetteket nem megnevezve a következőket mondta: „E hónapban levelet küldtünk a HD-DVD és Blu-ray alkotóinak, információkat kérve a licencfeltételekről.”

A Sony megerősítette, hogy megkapta és válaszolt is a levélre, és nyilatkozatban közölte: „Nincs jele semmilyen vádnak vagy trösztellenes aggodalomnak a Bizottság vagy bárki más részéről.”

A Toshiba még nem kommentálta az ügyet.

Amint a Bizottság trösztellenes biztossága megvizsgálja a levélre érkezett válaszokat, eldönti, hogy nyit-e teljes körű trösztellenes vizsgálatot, vagy ejti az ügyet.

Ha valamelyik versengő formátum licencfeltételeiről kiderülne, hogy nem felel meg az európai versenyszabályoknak, még az is elképzelhető, hogy mint terméket kitiltják az EU piacáról. Ez akár el is döntheti a formátumháborút.

Kapcsolódó linkek:

Hibás a Samsung Blu-ray Disc lejátszó?
Toshiba: jelentős veszteség a HD-DVD lejátszókon
A Panasonic és a Philips is hivatalosan bejelentette Blu-ray Disc lejátszóit
Toshiba RD-A1 HD-DVD rekorder 1 TB merevlemezzel
Samsung: már az üzletekben az első Blu-ray Disc lejátszó
A Sony és a Pioneer is később jelenik meg első Blu-ray Disc lejátszójával
Sony: a PlayStation 3 november 17-től lesz kapható
Toshiba: sikeres HD-DVD start az Egyesült Államokban
Japánban már kapható a világ első, Toshiba gyártmányú HD DVD lejátszója

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .