Disney+: nyáron hazánkban is elindul a streaming szolgáltatás (Frissítve)

A Disney+ június 14-től hazánkban is elindult, elhozva a Disney, a Pixar, a Marvel, a Star Wars, a National Geographic filmjeit és a felnőtteknek szóló Star csatorna tartalmait.


Frissítés:

Tegnap óta már több, mint 100 országban, köztük hazánkban is elérhető a Disney+, miután Európa eddig kimaradt 24 – zömében kelet- és dél-európai, balkáni valamint más kisebb – országában is elindult a streaming szolgáltatás. Regisztrálni a disneyplus.com weboldalon lehet.

Disney+ indul

Hasznos lehet tudni, hogy a szolgáltatás mely eszközökön támogatott, mely készülékeken érhető el. Ezt foglalja össze az alábbi táblázat.

Disney+ támogatással rendelkező TV-k és más TV-hez csatlakozó készülékek (streaming médiaeszközök, adapterek, játékkonzolok), számítógépek valamint okostelefonok illetve táblagépek:
 • Android TV platformmal rendelkező TV-k, vetítők vagy azokhoz csatlakoztatott streaming médiakészülékek, eszközök Android OS 5 vagy újabb operációs rendszerrel, a Google Play Store áruházból letöltött Disney+ alkalmazással.
 • Amazon Fire táblagépek és Fire TV modellek Fire OS 5.0 operációsrendszerrel az Appstore-ból letöltött Disney+ alkalmazással.
 • Hisense TV-k (2017-es vagy újabb modellek) VIDAA 2.5 illetve VIDAA 4.0 vagy újabb operációs rendszerrel a VIDAA Home Launcher felületen megjelenő Disney+ alkalmazással.
 • LG TV-k és vetítők 2016-tól webOS 3.0 (az LG közlése szerint 2017-től webOS 3.5) vagy újabb verzióval, az LG Content Store áruházból letöltött Disney+ applikációval (a 2021-2022-es készülékek Magic Remote távirányítóján dedikált Disney+ gombbal).
 • Samsung TV-k és vetítők (2016-os vagy újabb modellek) Tizen operációs rendszerrel. Ha a Disney+ nincs előtelepítve, akkor az a Samsung App Store áruházból tölthető le.
 • Panasonic TV-k (2017-es vagy újabb modellek) My Home Screen operációs rendszerrel a kezdőképernyőn megtalálható Disney+ alkalmazással.
 • Apple TV 4K vagy Apple TV HD (4. generációs vagy újabb) tvOS 12 és újabb verzióval, az App Store áruházból letöltött Disney+ applikációval.
 • PlayStation 4 és PlayStation 5 játékkonzolokon, a PS4 esetében a PlayStation Store áruházból letöltött, a PS5-nél a Média > Összes alkalmazás menüpontból kikeresett Disney+ alkalmazással.
 • Xbox 360, Xbox One (X|S) és Xbox Series X|S játékkonzolokon Store áruházból telepített Disney+ applikációval.

A fent felsorolt készülékek, eszközök hiányában médiaeszközre, TV-re vagy vetítőre közvetíthető a Disney+ streaming:

 • Google Chromecast (1-es és újabb verzió), Google Nest Hub és Nest Hub Max valamint Android TV-eszközökre (beépített Chromecast funkcióval) telefonodról, táblagépedről vagy számítógépedről.
 • AirPlay funkcióval 3. generációs Apple TV-re, tvOS 12.0 vagy újabb rendszert futtató 4. generációs vagy újabb Apple TV-re és AirPlay 2 kompatibilis TV-kre, vetítőkre telefonodról, táblagépedről vagy Mac számítógépről.
PC számítógéppel az alábbi böngészőkkel és alkalmazással

 • A Chrome 75 és újabb a Windows 7 és újabb rendszereken.
 • Az Edge a Windows 10 és újabb rendszereken.
 • A Firefox 68 és újabb a Windows 7 és újabb rendszereken.
 • A Microsoft Store áruházból letöltött Disney+ alkalmazással Windows 10 és 11 rendszeren.

Mac számítógéppel az alábbi böngészőkkel

 • A Safari 11 és újabb a macOS 10.12 (Sierra) és újabb rendszereken.
 • A Chrome 75 és újabb a macOS 10.10 (Yosemite) és újabb rendszereken.
 • A Firefox 68 és újabb a macOS 10.9 (Mavericks) és újabb rendszereken.

Chromebook számítógéppel az alábbi böngészővel

 • A Chrome legújabb verziója a Chrome OS 79 és újabb rendszereken.
 • Android okostelefonok és táblagépek Android OS 5 vagy újabb operációs rendszerrel a Play Store áruházból letöltött Disney+ alkalmazással.
 • Apple iPhone, iPad és iPod Touch iOS 13 vagy újabb verzióval, az App Store áruházból letöltött Disney+ alkalmazással.
 • Windows 10 és 11 rendszert futtató táblagépen a Microsoft Store áruházból letöltött Disney+ alkalmazással.

Frissítés 2022. március 30.:

A Disney március 29-ei bejelentése alapján hazánkban június 14-től lesz elérhető a Disney+ streaming szolgáltatás, melynek előfizetési díja havi 2.490 Ft, éves díja pedig 24.900 Ft lesz. Ez az ár kedvezőnek mondható, tekintve, hogy más európai országokban jellemzően 8 € a havi, illetve 80 € az éves előfizetői díj.

A bejelentés szerint: „A felhasználók kiváló minőségű néznivalóhoz férnek majd hozzá, akár négy egyidejű bitfolyamhoz, korlátlan letöltéshez legfeljebb tíz eszközön, egyes címekhez (ahol elérhető) IMAX Enhanced (minősítéssel), és akár hét különböző profilt állíthatnak maj be köztük a szülők Gyerekek (Kids) profilokat, ami egy könnyen navigálható gyermekbarát felülettel rendelkezik az életkornak megfelelő tartalmak eléréséhez.”

A „kiváló minőség” azt jelenti, hogy a tartalmak akár 4K felbontással, Dolby Vision nagy dinamikatartománnyal és Dolby Atmos hanggal is elérhetőek lehetnek.

A cég a közleményben olyan sorozatokat és filmeket emel ki, mint a The Book of Boba Fett, a Mandalóri (The Mandalorian), a Moon Knight, a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája, a Luca, az Encanto, a Free Guy, A Simpson család és A Grace klinika.

2022. február 4.:

2019. november 12-én indult a Disney+ és a 2021 vége óta már Dél-Koreában, Tajvanon és Hongkongban is működő streaming filmszolgáltatás jelenleg 64 országban érhető el. Az Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és a Csendes-óceáni térségben valamit Latin-Amerikában jelenleg nagyjából 120 milliós előfizetői tábor idén nyáron minden bizonnyal jelentősen bővül majd, amikor a szolgáltatás elindul a többi európai országban, a Közel-Keleten és Afrika egyes országaiban is.

Disney+

A cég bejelentése szerint: „A Disney+, a The Walt Disney Company streaming szolgáltatása megerősítette, hogy idén nyáron 42 országban és 11 új (más ország tengeren túli) területén, köztük a Feröer-szigeteken is elindul. Az új országok között van Dél-Afrika, Törökország, Lengyelország és az Egyesült Arab Emírségek.”

A bejelentésben közölt listán szerepelnek a kelet-európai országok, köztük Magyarország is.

Az új régiók a Disney, a Pixar, a Marvel, a Star Wars, a National Geographic eredeti tartalmai, több ezer filmje és sorozatepizódja mellett megkapják a Star csatorna, vagyis a Disney TV, az FX, az ABC Signature, a Searchlight és a 21st Century Fox Disney általi felvásárlásával létrejött 20th Century Studios felnőtteknek szóló tartalmait is.

Március 8-án a WarnerMedia Magyarországon és a régió többi országában leváltja az HBO GO nevű internetes streaming szolgáltatását, aminek helyébe az HBO Max lép.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .