DTS Play-Fi Home Theater: Dolby Atmos és DTS:X támogatással

A TV-kben alkalmazható 12 csatornás vezetékek-nélküli térhangzás technológia, a DTS Play-Fi Home TheaterDolby Atmos és DTS:X hangformátumokat is támogatja.


Sokak álma a TV mellé vezetékek használata nélkül kialakítható sokcsatornás térhangrendszer, amilyen például a Sony HT-A9 vagy a WiSA HT és WiSA E vezeték-nélküli audioplatformokra épülő megoldások, illetve a tavaly bejelentette DTS Play-Fi Home Theater technológia, ami a Philips TV-kkel és kompatibilis hangsugárzókkal akár 7.2.4 konfigurációjú hangrendszert is alkothat.

DTS-Play-Fi Home-Theater

A DTS, Inc. friss bejelentésében hivatalosan megerősíti „az egyetlen teljes-otthoni vezeték-nélküli 12 csatornás diszkrét hangzást támogató megoldás”, a DTS Play-Fi Home Theater háromdimenziós audiotámogatását. A 2021-ben bejelentett technológia még csak 5.1-es térhangzást biztosított, a legújabb frissítéssel viszont már a Dolby Atmos, a DTS:X és az IMAX Enhanced 3D hangformátumok megszólaltatása is lehetséges a DTS Play-Fi kompatibilis TV-kről akár 7.2.4-es hangsugárzó-elrendezésig. A DTS Play-Fi Home Theater az okos TV-k integrált Wi-Fi átvitelét használva szükségtelenné teszi nemcsak a vezetékeket, de a TV-hez csatlakozó külső adaptereket és egyéb hardvereket is.

A TP Vision az első partner, amely a DTS Play-Fi Home Theater Dolby AtmosDTS:X és IMAX Enhanced 3D hangzáshoz szükséges fejlesztéseit beépíti egyes 2023-as Philips TV-kbe. Azt, hogy mely modellek kapják meg a frissítést, később derül csak ki.

A DTS Play-Fi kompatibilis TV-k többszobás zene- és TV (hang) lejátszást, hordozható és privát zenehallgatást kínálnak, továbbá kompatibilitást a világ legjobb zeneiszolgáltatásaival a DTS Play-Fi mobilalkalmazáson keresztül.

A DTS Play-Fi Home Theater márka által kiemelt legfontosabb jellemzői:
  • Alakítható házimozi-konfigurációk az egyszerűtől, mint egy vezeték-nélküli soundbar csatlakozás a valódi háromdimenziósig, külön front/surround hangsugárzókkal és mélynyomókkal, akár a 7.2.4-es elrendezést is támogatva.
  • A DTS Play-Fi Home Theater rendszer részeként a TV belső hangszórói is használhatóak
  • A összes 3D és surround hangformátum támogatása, köztük a DTS:X, a Dolby Atmos és az IMAX Enhanced.
  • Az összes TV videoforrással működik, beleértve a vezetékes bemeneteket (pl. HDMI), az integrált streaming applikációkat és a vezeték-nélküli streaming protokollokat, mint az AirPlay és a Chromecast.
  • DTS Play-Fi kompatibilis hangsávok, hangsugárzók, mélynyomók és erősítők keverhetőek és illeszthetőek, márkától függetlenül.
  • Technológia-semleges bitfolyam-megoldás, ami működik a különféle TV operációs rendszereken és vezető TV rendszerchip megoldásokon.
  • Ugyanazt a Wi-Fi átvitelt használja, ami már beépített az okos TV-be; nincs szükség további hardverre.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .