DTS Play-Fi Home Theater: térhangzás Wi-Fi-n át TV-khez

A DTS vezeték-nélküli térhangzást ígér új Play-Fi Home Theater rendszerével, amihez az első kompatibilis TV-k a harmadik negyedévben kerülnek piacra.


A Philips TV-kben már 2020 óta, idén pedig további márkák által támogatott Wi-Fi alapú DTS Play-Fi vezeték-nélküli audioplatform továbbgondolása az újdonságként a bő egy hete bejelentett újdonság.

DTS Play-Fi

A DTS mögött álló Xperi azt ígéri: „A Play-Fi Home Theater vezeték-nélküli térhangzást ad a TV-khez további a gyártókat vagy fogyasztókat terhelő hardverköltségeket nélkül. Ez azt jelenti: se adapterek, se hardverkulcsok, se kiegészítő dobozok nem kellenek. A DTS Play-Fi Home Theater segítségével bárki élvezheti a hihetetlen térhangzást csupán a TV beépített Wi-Fi-jének és a felhasználók meglévő vezeték-nélküli hálózatának használatával.”

DTS Play-Fi Home Theater

Az idei harmadik negyedévben piacra kerülő TV-vel és más Play-Fi kompatibilis hangprojektorral, hangsugárzóval, mélynyomóval vagy AV vevőerősítővel rendelkező fogyasztók számára az alábbi lehetőségek nyílnak meg:

  • Használhatják a TV beépített hangszóróit a surround rendszer részeként, vagy kibővíthetik azokat Play-Fi kompatibilis hangprojektorral vagy külön Play-Fi képes front hangsugárzókkal.
  • Play-Fi képes surround hangsugárzókat adhat a hangrendszerhez.
  • Akár két Play-Fi kompatibilis mélynyomót adhat a hangrendszerhez.
  • Használhatja a Play-Fi kiegészítő funkcióit, mint a Play-Fi képes hangszórókkal rendelkező TV többszobás hangrendszerbe történő csoportosítását zene és a tévéhang megszólaltatásához, valamint alkalmazásalapú fejhallgatón való hallgatáshoz.

A DTS Play-Fi automatikusan adaptálódik a TV-hez csatlakoztatott hangsugárzók számához, így a felhasználók modulárisan illeszthetik azokat a szobájuk igényeihez, vagy idővel további komponensek vásárlásával bővíthetik a rendszert.

Dannie Lau, a DTS Play-Fi ügyvezetője nyilatkozatat szerint: „Nagy örömmel mutatjuk be a piacon a legújabb DTS Play-Fi Home Theater technológiát. A fogyasztóknak többé nem kell kompromisszumot kötniük az esztétikában a jobb hangélmény érdekében. Jobb hangminőséget érhetnek el egyszerűen egy szem elől elrejtett vezeték-nélküli mélynyomó használatával, vagy nagy teljesítményű házimozit építhetnek vezeték-nélküli hangsugárzók és mélynyomók egész sorát használva.”

Az Apple Airplay 2, a Dolby Atmos támogatást is kínáló WiSA és a Sonos hasonló vezeték-nélküli technológiáival versengő DTS Play-Fi Home Theater előnye (és talán hátránya is), hogy a meglévő Wi-Fi hálózaton működik, tényleg nincs szükség külön adapterre vagy adóra (mint a WiSA rendszerhez), és HDMI kábelre sem a TV és egy hangprojektor vagy más eszköz összekötéséhez.

A támogatással rendelkező TV-kkel kompatibilis DTS Play-Fi hangprojektorokat, hangsugárzókat, mélynyomókat vagy AV vevőerősítőket már több mint 30 szórakoztatóelektronikai márka kínál.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .