Android TV: a Hisense, a TCL és mások is csatlakoznak (Frissítve)

1. Oldal

A Google a CES 2016-on jelentette be, hogy televíziós operációs rendszere az Android TV és a Google Cast alkalmazóihoz idén egy sor új partner csatlakozik, köztük a Bang & Olufsen, a Hisense, a TCL és más TV gyártók.


Frissítés, 2016. január 15.:

Megerősítést nyert, hogy a korábbi híreknek megfelelően a további Android TV partnerek között ott a Bang & Olufsen, a Hisense, a TCL, az Arçelik (vagyis a Grundig), a Vestel, és az RCA. A Bang & Olufsen alá tartozó B&O Play is használja majd a Google Cast technológiát hangsugárzóiban.

Idén tehát már ugyanaz az Android TV kezelőfelület jelenik meg a kínai Hisense és TCL tömeg TV-in mint a Bang & Olufsen luxus márka high-end készülékein.

2015. október 7.:

Az Android TV operációs rendszert alkalmazó első Sony és Philips TV-k idén kerülnek piacra. Rövidesen a Sharp készülékek is csatlakozott hozzájuk, és az Asus, az Nvidia valamint a Razer e platformra épülő TV médialejátszó és játékkonzol készülékei is kaphatóak lesznek.

Androidt TV.jpg
A Google hivatalos blogján egy hete megjelentek szerint, az Android TV családhoz csatlakozik a Hisense, a TCL és számos más okos TV gyártó.

A blogbejegyzésből nem derül ki, hogy mely másik TV gyártóról van szó, de tudjuk, hogy ezek egyike a ma már török tulajdonban lévő Grundig. A Hisense és a TCL az USA-ban és Európában is kínálja TV-it. Már két éve a Hisense a Loewe partnere, így nem lehetetlen, hogy a Loewe is csatlakozik a családhoz.

A Samsung, az LG és a Panasonic, azonban úgy tűnik, hogy még nem állnak be a sorba. A két koreai cég maga fejleszti a Tizen illetve a webOS 2.0 okos TV platformjait, a Panasonic a Mozillával összeállva Firefox OS alapú Smart TV-ket kínál.

A Google azt is bejelentette, hogy a Pace, a Sagemcom és a Technicolor is elkezd Android TV-re épülő set-top box készülékeket gyártani.

Az Android TV számos új tartalomszolgáltató alkalmazást is kínál (HBO Now, Showtime, CBS All Access, Disney Movies Anywhere, Epix, WWE és UFC), melyek elérhetősége persze régiófüggő.

Kapcsolódó linkek:

A Grundig is Android TV platformot használ a jövőben
NVIDIA SHIELD: 4K Android TV készülék játékhoz is
Android TV: jön az alkalmazás élő TV csatornák eléréséhez
Ultra HD-t és HEVC-t is támogat az Android 5.0 és az Android TV
Google Nexus Player: az első készülék Android TV-vel
Android TV: a Sony, a Sharp és a Philips kész a platformra
Android TV: a Google TV újratöltve
Loewe: a Hisense a kínai partner

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .