HBO Max: részletek a 4K HDR és Dolby Atmos támogatásról

Az HBO Max 4K HDR streaming tartalmait számos eszköz támogatja, a Dolby Atmos hangformátumot azonban csak az Amazon FireTV és az Apple TV 4K.


Túl vagyunk Wonder Woman 1984 karácsonyi premierjén, amit az USA-ban már a bemutató napján az HBO Max streaming szolgáltatáson is meg lehetett nézni. Az is ismert, hogy a Warner Bros 2021-re tervezett mind a 17 filmje egyszerre jelenik meg az amerikai mozikban és streaming szolgáltatásán 4K HDR formátumban.

A szolgáltatás támogatói oldalán korábban megjelentek szerint (ez hazánkból még nem elérhető, ezért a 9TO5Google idevágó cikke alapján idézzük): „A Wonder Woman 1984 lesz az HBO Max első 4K Ultra HD, HDR 10, Dolby Vision és Dolby Atmos formátumban elérhető címe. A 4K HDR látványélmény bizonyos 4K eszközökön lesz elérhető. A Wonder Woman 1984 az összes támogatott eszközön hozzáférhető HD formátumban is.”

A 4K HDR streaming az alábbi eszközökön támogatott:

A Dolby Atmos hangformátumot viszont egyelőre csak az Apple TV 4K és a felsorolt Amazon FireTV eszközök támogatják. A cég külön ki is emeli, hogy „a Dolby Atmos nem érhető el a Chromecast with Google TV, a Roku Premiere és a Roku Streaming Stick + (eszközökkel)”.

A Warner azt is hozzáteszi, hogy: „Az HBO Max további filmeket és sorozatokat tartalmaz majd 4K Ultra HD, HDR 10, Dolby Vision és Dolby Atmos (formátumban) 2021. során. Vannak tervek további eszközök támogatására is.”

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .