JVC: jönnek a HB1-es LCD TV-k DVB-T/S/S2 beépített vevővel

1. Oldal

A JVC HB1 sorozatú LCD TV-kbe földi és műholdas MPEG-2/4 HD digitális vevőket építenek, a teljes 1080p felbontású kép minőségéről pedig, DynaPix HD Picture Engine képfeldolgozás és 100Hz Clear Motion Drive II képfrissítés gondoskodik.
A JVC 106, 94 és 82 centis képméretű LT-42HB1BU, LT-37HB1BU és LT-32HB1BU LCD TV-k letisztult fényes fekete keretét csak a gyártó logója alatt kéken világító háromszög díszíti. A négy irányba kinyúló lábak alkotta asztali állványon a képernyő elforgatható.

Az új készülékekbe is teljes 1080p HD felbontású „ECO” LCD paneleket építenek, amelyek 500 cd/m2 felületi fénysűrűség előállítására alkalmasak és válaszidejük 6,5 illetve 4,5 milliszekundum a 106 centis készülékben alkalmazott panel esetén.

jvc_HB1.jpg
A HB1 sorozat készülékeiben működő 100Hz Clear Motion Drive II megkétszerezett képfrissítés a mozgóképfelbontáson javít a DynaPix HD képfeldolgozó processzor és technológia pedig a kép részleteinek, színeinek éles és pontos valamint zajmentes megjelenítéséről gondoskodik. A háttérvilágítás dinamikus vezérlésével a készülékek dinamikus kontrasztaránya a képmérettől függően 20.000:1 és 40.000:1 között változik. Egyebekben mindhárom új modell megfelel a HD-ready 1080p megjelölés követelményeinek.

Az új modellekben a 3D Cinema Surround hangprocesszor képes térhangzást előállítani.

A HB1 széria készülékeit az teszi igazán különlegessé, hogy az analóg tuner mellett MPEG-2 és MPEG-4 kódolt digitális földi sugárzású (DVB-T) és műholdas (DVB-S/S2) HDTV adások vételére szolgáló vevőegységeket is tartalmaznak. Így az új modellekkel külön vevődekóderek nélkül nézhető majd valószínűleg a hazai MinDig TV szolgáltatás éppúgy, mint a műholdakról fogható műsorok. A készülékek a kódolt előfizetéses adások vételéhez szükséges kártyák fogadására szolgáló Common Interface-el is rendelkeznek.

Az új modellek három HDMI bemenete kompatibilis a HDMI-CEC vezérlési protokollal, és van komponens videó, PC bemenetük, valamint 2db SCART csatlakozójuk és optikai digitális audiokimenetük is. Egy 2.0-ás USB csatlakozón keresztül pedig JPEG képek megjelenítése és MP3 zenék megszólaltatása is lehetséges.

Az LT-42HB1BU 350.000 Ft, az LT-37HB1BU 320.000 Ft, az LT-32HB1BU pedig 260.000 Ft fogyasztói árakon kerülnek rövidesen a szaküzletek polcaira.

Kapcsolódó linkek:

JVC: előzetes információk három új D-ILA házi-mozi vetítőről
JVC: teljes HD 3D LCD monitor professzionális célra
JVC: új DR1-es sorozatú teljes HD felbontású LCD TV-k
JVC: jönek a 2. generációs DV sorozatú Super Slim LCD TV-k
JVC: új LCD monitor nagy színhűségű digitális fényképekhez is
JVC: szuper-vékony LCD technológiai fejlesztés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .