LG Dispay: elkezdte a tömeggyártást a kantoni OLED TV panelgyár

Az LG Display bejelentette, hogy a világ második OLED TV panelgyárában most már „teljes-körű tömeggyártás” folyik, majdnem megduplázva az OLED tévék gyártási kapacitását.


Eredetileg 2019 augusztusára tervezték, de a koronavírus-járvány és egyéb okok miatt majd egy évet csúszott az igazi tömeggyártás elindítása az LG Dispaly második, a kínai Kantonban két év alatt felépített OLED TV panelgyártó üzemében. A 121 centis (48 hüvelykes) panelek már nyáron elkezdett kis sorozatú gyártása után tegnap a cég ünnepélyesen bejelentette „a tömeggyártás komoly kezdetét”.

A világ eddigi második OLED TV panelgyárának működésbelépésével a 8,5. generációs (2,2 x 2,5 m-es) OLED hordozók előállítási kapacitása havi 70.000-ről, 130.000-re, azaz közel a duplájára emelkedik. A hordozókból vágják ki a kisebb paneleket, és az új üzem a MMG (multi-model glass) gyártási technikát alkalmazva először képes előállítani 121 centis (48 hüvelykes) OLED paneleket.

A cég közleménye szerint: „Az LG Display kantoni OLED panelgyára a nagyméretű, nagy felbontású OLED termékek gyártására összpontosít, köztük a 48 hüvelykes, 55 hüvelykes, 65 hüvelykes és 77 hüvelykes (121, 140, 164 és 195 centis) panelekre, mivel nagy hatékonysággal és termelékenységgel büszkélkedik, ami kedvezőbbé teszi az extra nagy és magas hozzáadott értékű OLED panelek gyártását”.

A közlemény azt is hozzáteszi: „A termelési kapacitás a tervek szerint havi 90.000 hordozólapra bővül majd a 60.000 lapos jelenlegi kapacitásártól a piaci kereslet függvényében.”

Az LG Display OLED paneljeit használják jelenleg az LG Electronics, a Sony, a Panasonic, a Philips, a Bang & Olufsen, a Toshiba, a Sharp, a Vizio, a Huawei, a Xiaomi, a Grundig, a Hisense, a Skyworth és mások (összesen 19 márka) OLED TV-iben.

Előrejelzések szerint idén 4,4 millió OLED TV talál gazdára, és 2025-ig évi átlag 12 millió. Az LG Display állítása szerint jelenlegi kapacitásával évi 10 millió 140 centis (55 hüvelykes) OLED panelt tud gyártani.

A LG Display 2020 végére leállítja az LCD TV panelek gyártását Dél-Koreában, ugyanakkor egyelőre elhalasztja szuperméretű OLED TV-khez eredetileg 2022-re tervezett OLED tömeggyártást P10-es 10.5. generációs gyártóüzemében.

Az LCD panelgyártást idén szintén teljesen beszüntető legnagyobb konkurens Samsung 2021-re tervezi elindítani a QD Display gyártást. Ha ezt sikerül a tervek szerint megvalósítani, akkor komoly verseny alakulhat ki néhány éven belül a legkorszerűbb TV panelek piacán.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .