LG: jön az Apple TV app a márka 2019-es OLED és LCD TV-ire

A 2019-es LG TV-k tulajdonosai az Apple TV app révén elérhetik az Apple TV+ streaming szolgáltatást, az Apple TVcsatornákat és akár 4K Dolby Vision filmeket vehetnek vagy kölcsönözhetnek az iTunes-ról.


Az LG tegnapi sajtóbejelentése szerint már több mint 80 országban elérhető az Apple TV app a 2019-es LG OLED TV-ken (B9, C9, E9, W9) és NanoCell LCD TV-ken (SM9, SM8). Az UM7 és az UM6 szériájú TV-khez valamikor később még az év során szintén megjelenik majd az alkalmazás.

Az Apple TV app alkalmazás lehetővé teszi az említett LG TV-k tulajdonosoknak, hogy előfizessék és nézhessék az Apple TV+ streaming videoszolgáltatását és annak népszerű eredeti tartalmait.

Ezenkívül az alkalmazással a felhasználók elérhetik saját iTunes filmtárukat, amibe több mint 100.000 film és tévéműsor közül válogatva vásárolhatnak vagy kölcsönözhetnek. A felhasználók ugyanazon alkalmazáson keresztül feliratkozhatnak, illetve előfizethetnek Apple TV-csatornákra is, amelyek olyan partner streaming szolgáltatások, mint például az HBO és a Showtime (idehaza egyelőre még nincsenek ilyen partnerek).

Az LG azt mondja, hogy a fent említett TV-in működő Apple TV app támogatja az akár 4K felbontású és Dolby Vision HDR formátumú tartalmak bitfolyamait is, amivel az LG az első olyan partner, melynek alkalmazásán keresztül lehetséges a Dolby Vision streaming is. Az alkalmazás jelenleg nem támogatja a Dolby Atmos hangot, de állítólag valamikor később még ez év során ez változni fog, s akkor már nemcsak az Apple TV médiadobozokból nyerhető ki az objektumalapú 3D térhangzású formátum hangsávjának bitfolyama.

Az LG említett TV-in kívül az Apple TV app alkalmazás természetesen megtalálható az Apple TV médiadobozokon, az iPhone, az iPad készülékeken és Mac számítógépeken, valamint az újabb Fire TV eszközökön és a Samsung TV-ken is. Az utóbb említett Fire TV eszközökön és Samsung TV-ken működő alkalmazások azonban sem a Dolby Vision, sem a Dolby Atmos formátumokat nem támogatják.

Az Apple TV app alkalmazás most még csak az említett 2019-es LG TV-kre elérhető (abban a több mint 80 országban, melyeket nem sorol fel a közlemény). Még ez év folyamán elérhető lesz az alkalmazás az LG bizonyos 2018-as TV-in is, és természetesen a márka 2020-as TV-in is ott lesz már, amikor azok forgalomba kerülnek.

Park Hyoung-sei, az LG Home Entertainment Company elnöke szerint: „Az Apple TV app és az Apple TV+ egyre több TV modellebe való bevezetésével ismét megmutatjuk elkötelezettségünket a fogyasztók igényeinek kielégítése és termékeink hozzáadott értékének növelése mellett.”

Korábban az LG már kiadta az Airplay 2 és HomeKit támogatására szolgáló frissítést 2019-es TV-ihez, és azt tudják majd a magasabb kategóriájú 2020-as TV-k is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .