LG: Itt az AirPlay 2 és HomeKit frissítés a 2019-es TV-khez

Mától letölthető az Apple AirPlay 2 és HomeKit támogatás frissítése az LG OLED és NanoCell TV-khez, de csak a 2019-es modellekhez a tavalyiakhoz sajnos nem.


Az LG 2019-es prémium OLED TV-k és NanoCell LCD TV-k tulajdonosai július 25-től több mint 140 országban, köztük minden bizonnyal hazánkban is elkezdhetik használni az AirPlay 2 és a HomeKit funkciókat. A következő hetekben pedig mindez az LG UM7x modellek gazdái számára is elérhető lesz.

A cég közleményét idézve: „Az AirPlay 2-vel, az LG 2019-es AI TV-k tulajdonosai könnyedén továbbíthatnak tartalmakat – köztük Dolby Vision filmeket – iPhone, iPad és Mac készülékükről egyenesen TV-jükre. A felhasználók átküldhetik kedvenc filmjeik és tévésorozataik bitfolyamát az Apple TV app és más videós alkalmazásokból, valamint fényképeket tekinthetnek meg közvetlenül LG AI TV-iken. A felhasználók lejátszhatnak Apple Podcast rádióműsorokat és zenéket az Apple Music-ról, saját zenetárukból vagy más streaming szolgáltatásaikról az LG AI TV-jükön és egyidejűleg otthonuk más AirPlay 2 kompatibilis hangsugárzóin át – mindezt szinkronban.”

Az AirPlay 2 alapból szinte minden iOS alatti alkalmazással működik – kivéve, ha azt a szolgáltatás alkalmazásfejlesztője deaktiválta, mint a Netflix esetében -, s így rengeteg új streaming tartalmat tesz elérhetővé az érintett LG TV-ken, amelyek sok másodvonalbeli streaming szolgáltatáshoz nem kínálnak alkalmazást.

Az otthoni csatlakoztatott eszközök Apple HomeKit platformja lehetővé teszi az LG TV-k alapfunkciói, mint a be-, kikapcsolás, a hangerő és a forráskiválasztás vezérlését egy iPhone vagy iPad segítségével, vagy Siri hangutasításokkal iPhone/iPad készüléken vagy HomePod hangsugárzón át. Az LG azt mondja, hogy TV-i az Apple Home alkalmazásból „hozzáadhatóak vezérlési sémákhoz vagy más HomeKit kiegészítőkkel közös automatizáláshoz”, de nem világos, hogy ehhez szükséges-e az idén ősszel megjelenő iOS 13.

Az AirPlay 2 és a HomeKit támogatást az LG csak a 2019-es felső kategóriájú TV-i számára biztosítja, a korábbi készülékeihez nem, ahogy nem nyújt frissítéseket azok webOS platformjához sem. Pedig LG és Sony tévétulajdonosok petícióban követelték, hogy 2016–2018. között gyártott készülékeik is megkaphassák az Apple szóban forgó funkcióit, de a két cég eddig még nem reagált kérésükre.

Először a Samsung TV-in jelent meg az Apple TV app és az AirPlay 2 funkció, de az LG az első márka, amely HomeKit támogatást is kínál készülékeihez, ez utóbbi ugyanis kimarad a Samsung TV-kből. Valamikor később az LG TV-ken is ott lesz az Apple TV app, az AirPlay  2 és a HomeKit támogatást pedig a Sony bizonyos TV-i is megkapják majd, ahogy sok más streaming eszköz is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

2 hozzászólás “LG: Itt az AirPlay 2 és HomeKit frissítés a 2019-es TV-khez” bejegyzéshez

 1. Tegyük fel, hogy lenne egy AirPlay kompatibilis LG tv (pl. Oled C9) és hozzá egy szintén LG hangprojektor (pl. SL10Y) ami viszont nem AirPlay kompatibilis.
  Le tudok-e játszani a hangprojektoron iPhone-ról indítva pl Apple music-ról zenét?
  Ha igen, hogyan?
  Ha nem, segíthet-e ezen egy AppleTV eszköz?
  Segítségeteket előre is köszönöm.

  1. Ha az AirPlay 2 kompatibilis TV be van kapcsolva és össze van kötve a bármilyen hangprojektorral, akkor a TV-nek átküldött zene megszólal a hangprojektoron. Ennyi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .