LG: lesz Airplay 2 és HomeKit támogatás a 2018-as TV-khez is

A 2019-es készülékek után a 2018-as LG OLED és LCD TV-k is megkapják az AirPlay 2 és HomeKit támogatást várhatóan még ez év októberében.


Az Apple a CES 2019 kiállításon jelentette be, hogy vezető TV gyártók készülékei kapnak Apple Airplay 2 és HomeKit támogatást. Ezen gyártók között ott volt az LG Electronics is, mely tavaly július végétől kezdte a 2019-es OLED és NanoCell TV-k Airplay 2 és HomeKit frissítését. Sokak csalódására akkoriban még azt kommunikálta a márka, hogy csak a 2019-es és újabb TV-i kapják meg ezt a támogatást. Az LG és a hasonló döntést hozó a Sony TV-k tulajdonosai petícióban tiltakoztak az ellen, hogy régebbi TV-ikről hiányozni fognak ezek a funkciók.

A 2018-as LG OLED és LCD TV-k tulajdonosai viszont most örülhetnek, mert készülékeik mégiscsak megkapják a funkciók támogatását. A részletek először egy azóta átszerkesztett regionális támogatói weboldalon jelentek meg, aztán az LG megerősíti a FlatpanelsHD számára, hogy elkészít egy firmware-frissítést, ami elhozza a AirPlay 2 és HomeKit funkciókat a 2018-as TV-kre.

Az Airplay 2 protokollal iOS mobileszközökről vagy MacOS számítógépről továbbíthatóak vezeték-nélküli kapcsolaton át videók, zenék és képek a TV-re, míg a HomeKit révén bizonyos TV funkciók vezérelhetőek iOS eszközről akár Siri beszédhang-felismeréssel.

Az említett támogatói weboldal szerint a 2018-as OLED TV-k, a 2018-as Super UHD LCD TV-k és a 2018-as UK szériájú LCD TV-k kapják majd meg a támogatást biztosító firmware-frissítést „várhatóan 2020 októberére”, de ez a dátum még változhat.

Az Apple TV app alkalmazás már február eleje óta elérhető a 2019-es LG OLED és LCD TV-kre, és egy későbbi firmare-frissítéssel a 2018-as LG TV-kre is felkerül majd.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Egy hozzászólás “LG: lesz Airplay 2 és HomeKit támogatás a 2018-as TV-khez is” bejegyzéshez

  1. Google viszont nem lesz. Nekem már 1 hónapja nem lehet a gmail levelezőt megnyitni és a youtubon se engedi a kiterjesztett szolgáltatást (előzmények stb.) jelenleg 4. éve egy LG 60UH8507 SUPER UHD TV 4K. Terveztem, egy LG 8K OLED TV vásárlását a jövőben, de már nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .