Marantz: információk a 2010-es AV vevőerősítőkről

1. Oldal

Az idén piacra kerülő új Marantz NR1601, SR5005, SR6005, SR7005 AV vevőerősítők már mind 3D kompatibilis HDMI valamint USB-s iPod csatlakozással rendelkeznek, és opcionális Bluetooth összeköttetés kínálnak.
Az új Marantz AV vevőerősítők közül először várhatóan júliusban a jelenlegi „karcsúvonalú” NR1501 felváltó modellje jelenik meg.

Marantz NR1601.jpg
Az NR1601 hét csatornája egyenként 50W RMS teljesítménnyel szólaltathatja meg a HD hangformátumok (Dolby True HD, DTS HD) és a Dolby Pro Logic IIz dekódolt hangokat. A négy be- és egy kimeneti 1.4a verziójú HDMI csatlakozáson át 3D képformátumok is továbbíthatóak, „audio return” csatorna is működik és készenléti üzemmódban is átmegy rajtuk a jel. Az erősítőhöz USB bemeneten keresztül iPod/iPhone csatlakoztatható, az M-Xport elnevezésű aljzathoz pedig egy opcionális RX1010 Bluetooth audio modul, amin át vezeték-nélkül hangátvitel lehetséges. A tömörített audiojelet a gyártó M-DAX2 algoritmusa javítja, és működik az erősítőben az Audyssey Dynamic Volume és EQ hangerő-kiegyenlítése valamint hangszínkompenzálása, továbbá az Audyssey MultEQ mérő-kalibráló technológiája. A modell képes a váltott-soros videojelek progresszív képfrissítésre alakítására.

Marantz SR5005.jpg
Az SR5005 7x100W RMS teljesítményt szolgáltat, támogatott a HD hangformátumok dekódolása és a Dolby ProLogic IIz. Van négy be- és egy kimeneti 3D kompatibilis 1.4a verziójú HDMI csatlakozás „audio return” csatornával; USB bemeneten iPod/iPhone digitális interfész és M-Xport opcionális RX1010 Bluetooth audio modulhoz. Az erősítőben működik az M-DAX2, valamint az Audyssey MultEQ, Dynamic Volume és EQ. A várhatóan augusztustól kapható SR5005-höz tanítható távirányítót mellékelnek.

Marantz SR6005.jpg
Az SR6005 7x110W RMS teljesítményt ad le, szintén dekódolja a HD hangformátumokat és a Dolby ProLogic IIz-t. Hat be- és egy kimeneti 1.4a verziójú HDMI csatlakoztatása 3D kompatibilis és „audio return” csatornát is biztosít. Van iPod/iPhone digitális interfész USB bemeneten és M-Xport opcionális RX1010 Bluetooth audio modulhoz. Az M-DAX2, az Audyssey MultEQ, Dynamic Volume és EQ ebben a modellben is működik. A szeptemberben megjelenő SR6005-ban Anchor Bay ABT2015 videoprocesszor skálázza fel a bemeneti videojeleket.

Marantz SR7005.jpg
A 7x125W RMS teljesítményt nyújtó SR7005 már hálózati kapcsolattal is rendelkezik, támogatja a DLNA 1.5 protokollt és internet rádiók vételére (VTuner/Napster támogatással) is alkalmas. A csúcsmodell természetesen tud mindent, amit az SR6005, ugyanakkor a hat 1.4a verziójú HDMI bemenet mellett két ilyen kimenete van, tudja az Audyssey DSX front magassági és front szélességi csatornákat előállító eljárást és a legfejlettebb Audyssey MultiEQ XT PRO teremakusztikai mérő- és kompenzálórendszert alkalmazzák benne. Az augusztustól piacra kerülő SR7005 rendelkezik MM lemezjátszó előerősítő fokozattal is, és áramvisszacsatolt végfokozatait a gyártó HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) nagysebességű analóg feszültségerősítő moduljai hajtják meg.

Kapcsolódó linkek:

Marantz UD8004: új univerzális Blu-ray/SACD lejátszó
Marantz SR5004: az új középkategóriás AV vevőerősítő
Marantz BD5004: új Blu-ray lejátszó belépőmodell
Marantz BD7004: új Blu-ray lejátszó igényeseknek
Marantz SR6004: az új felső-középkategóriás AV vevőerősítő
Marantz UD9004: a Blu-ray és SACD lejátszó monstrum
Marantz NR1501: a csupán 9cm magas AV vevőerősítő
HDMI 1.4: Ethernet támogatással és sok más új funkcióval
Dolby: magassági dimenzió a Pro Logic IIz-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .