MinDig TV: vevődekóder részletre és tervek a jövőről

1. Oldal

Az Antenna Hungária, a TechniSat Digital, a Credigen Bank és a BestByte új közös részletvásárlási konstrukciójában lehet majd hozzájutni a decembertől már a lakosság 88%-át elérő MinDig TV szolgáltatást vevő dekóderhez.
Nincs egy hónapja, hogy az Antenna Hungária és a TechniSat Digital már előállt az utóbbi HDT4 típusjelű vevőegysége részletfizetéses forgalmazásának egy konstrukciójával, és most új partnerekkel itt az újabb, talán már véglegesnek tekinthető lehetőség.

AH_TechniSat_Credigen_BB.jpg
Az Antenna Hungária, a TechniSat Digital, a Credigen Bank, valamint a BestByte együttműködésében 2009. október 1-jétől új, kedvező részletvásárlási konstrukcióban juthatnak a MinDig TV digitális földfelszíni szolgáltatás iránt érdeklődők vevődekóderéhez. A TechniSat Digital HDT4 DVB-T MPEG-4 SD/HD vevődekóder a Credigen Bank finanszírozási konstrukciójában 0%-os önerővel, 60 hónapos futamidővel, havi 715 forint törlesztőrészlettel (THM: 16,21%) lesz megvásárolható a BestByte számítástechnikai hálózat 92 üzletében országszerte. Az amúgy 30.000 Ft körüli fogyasztói áron kínált HDT4 részletre történő megvásárlásához csak személyi igazolvány, lakcím- és adókártya, jövedelemigazolás, közüzemi számla és munkáltatói igazolás vagy bankszámlakivonat felmutatására van szükség. A bank gyors, maximum 30 percen belüli hitelbírálatot ígér, de a törlesztőrészletek csak átutalással fizethetőek. A futamidő minimuma 42 hónap, az önerő mértéke a vételár maximum 20%-a, azaz 6.000 Ft, és a legmagasabb törlesztőrészlet akár 915 Ft lehet az ügyfél által választható konstrukcióban.

MinDig_TV_ellatottsag_2009_dec.jpg
A MinDig TV digitális földi televíziós szolgáltatás tetőantennás vétellel jelenleg csaknem 60 %-os lakossági lefedettsége 2009. december 1-jétől 88 %-ra emelkedik köszönhetően annak, hogy az Antenna Hungária Csoport újabb 9 telephelyről (a jelenleg működő Budapest Szechenyi-hegy és Száva utca, Kabhegy valamint Szentes mellett Győr, Kékes, Kiskőrös, Nagykanizsa, Pécs, Szeged, Tokaj, Uzd és Vasvár) kezdi meg a digitális sugárzást. A szolgáltatás keretében jelenleg 7 közszolgálati és kereskedelmi program fogható előfizetési díj nélkül (RTL Klub, TV2, m1 HD, m2 HD, Duna TV HD, Duna II Automónia és „tesztjelleggel” az Euronews), valamint Terra+ előfizetői kártyával az ATV és Hír TV programja érhető el.

A mai sajtótájékoztatón Jean-Francois Fenech az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója a MinDig TV szolgáltatással kapcsolatos további tervekről is beszélt. A cég természetesen továbbra is a szabadon fogható és fizetős tartalmi kínálat bővítésére összpontosít, ezért folyamatos tárgyalásokat folytat magyar és külföldi tartalomszolgáltatókkal a platformhoz történő csatlakozásról. Kérdésre válaszolva a vezérigazgató elmondta, hogy a következő hónapokban 1-2 új csatornával bővülhet a szabadon fogható programkínálat, a fizetős tartalmak választéka viszont csak 2010 második felében gyarapodhat, ha addig a műsorszolgáltatók kitalálják, mire lenne fizetőképes kereslet. A cég egyébként még 2010 során folytatja a hálózatkiépítést, hogy a lakossági lefedettséget 94%-ra emelhessék, és igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a jelenlegi budapesti teljesítmény-korlátozást minél hamarabb eltöröljék.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: elindult az euronews csatorna tesztsugárzása
MinDig TV: vevődekóder részletre AH-Technisat együttműködésben
MinDig TV: az MTV csatornái hivatalosan is a kínálatban
MinDig TV: megvan a megállapodás TV2-vel is
MinDig TV: megszületett a megállapodás RTL Klubbal
Hogy is áll a digitális átállás a Nemzeti Hírközlési Hatóság szerint
Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez
Elindult a MinDig TV digitális földi televíziós szolgáltatás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .