A Samsung a QD Vision megvásárlását tervezi

1. Oldal

A Samsung döntött a QD Vision kvantumpötty anyagtechnológia cég megszerzéséről, ami az LG OLED TV-k versenytársának szánt új fejlesztések, így a QLED TV-k megvalósításához lehet fontos.


A Korea Times beszámolója a Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) elnökét idézi. Chung Csil-hee újságíróknak nyilatkozta: „Úgy döntöttünk, hogy megszerezzük (a QD Vision-t)”. Az ügylet becsült értéke 70 millió $ (kb. 20,5 milliárd Ft.).

Kvantumpotty QD-Vision-demo.jpg
A QD Vision (korábban Color IQ) nem nagy cég, de a 2004-ben az MIT kutatócsoportja által az USA-ban alapított vállalat segített bevezetni a kvantumpötty technológiát a Samsung jelenlegi LCD TV-ihez is. (Érdekesség, hogy 2010-ben a QD Vision és az LG Display még együtt dolgozott a QLED képernyő fejlesztésén.)

Ahogy a tavalyi úgy a 2016-os Samsung SUHD TV-kben is egy kvantumpötty filmet alkalmaznak a LED megvilágítás és az LCD panel között. Ez teszi lehetővé, hogy a készülékek szélesebb színtartományt és nagyobb fényerőt produkáljanak. Jövőre állítólag a Samsung a pixelek előtti passzív színszűrőket kvantumpötty szűrőkre cseréli, 2019-re pedig kész lehet a tisztán QLED TV.

Természetesen a Samsung a QD Vision birtokában azt is kontrollálhatja, hogy a cég kvantumpötty technológiájához miként férhetnek hozzá más TV gyártók. A QD Vision technológiáját használta korábban a TCL, a Hisense és a Sony TRILUMINOS TV-i is. A QD Vision persze nem az egyetlen kvantumpötty kutatással foglalkozó cég.

A csúcskategóriás TV-k piacát ma meghatározó LG OLED TV-kkel szemben a Samsung azt reméli, hogy fel tudja gyorsítsa az új saját fényt kibocsátó QLED képernyő technológia fejlesztését.

A Samsung még nem mutatott be QLED TV prototípust, 2017-es TV kínálatát pedig a januári Las Vegas-i CES 2017 kiállításon mutatja be.

Kapcsolódó linkek:

A Samsung megveszi a HARMAN International-t
Samsung: technológiafejlesztés a 2019-re kész a QLED TV-ig
A TV világpiacot 10 éve a Samsung uralja, de jönnek a kínaiak
Samsung: az OLED TV-t átugorva a QLED TV a cél?
Samsung: nincs tervben az OLED TV gyártás
Samsung: a 2016-os SUHD TV-k jellemzőiről
TCL: kínai kvantumpötty technológiájú TV Európában is
TCL kvantumpötty technológiájú 4K Ultra HD TV az IFA-n
QD Vision kvantumpötty technológia további TV-kben
Szakmai szervezet által díjazott képernyők és technológiák
Sony: jönnek az első 4K-ban feldolgozott Blu-ray filmek (Frissítés)
Sony: kvantumpöttyök adják a TRILUMINOS TV-k színeit
Kész az első 10 centis színes kvantumpötty képernyő
Új fejlesztésű képernyő kvantumpötty azaz QLED-ekkel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .