Sony: az új BD-Live funkciójú Blu-ray lejátszók ősszel lesznek kaphatóak idehaza

1. Oldal

A Sony új BDP-S350 és BDP-S550 BonusView és BD-Live funkciójú Blu-ray lejátszói októbertől illetve novembertől kerülnek a hazai üzletekbe.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, az USA-ban már kapható a BDP-S350 Blu-ray Disc lejátszó. Ez a modell a hazai szakboltokban várhatóan októberben jelenik meg hozzávetőleg 80-85ezer forintos áron, s ekkorra valószínűleg már a BD-Live és a BD-Java funkciókat implementáló rendszerszoftver (firmware) frissítés is feltölthető lesz a lejátszókra, mely a további internetes akár interaktív szórakoztató tartalmak nyújtotta élménnyel teszik teljessé azt. A további tartalmak egy opcionális USB-s memóriára tölthetőek le.

A BDP-S350 lejátszóban a Sony új „Precision Cinema HD” felskálázó technológiája konvertálja a szabványfelbontású (480i/576i) DVD-k képét 1080p jellé elő a HDMI kimeneten. A gyártó ugyancsak új fejlesztésű „Precision Drive HD” lemezmeghajtó pedig érzékeli és korrigálja a háromdimenziós lemezremegést, és stabilizálja a meggörbült vagy karcos Blu-ray Disc és DVD lemezek lejátszását. A lejátszó

A lejátszó „quick start-up”, azaz gyors indulás üzemmódban a bekapcsolástól számított hat másodpercen belül elkezdi a Blu-ray Disc lemez lejátszását, ami kivételesen gyorsnak mondható más ma kapható BD lejátszóhoz képest.

Sony BDP-S550.jpg
A BDP-S550 mely természetesen mindazt tudja, amit a BDP-S350 novemberben kerül az üzletekbe, és ára 110 ezer forint körül várható. Ez a modell már beépítve tudja majd a BD-Live és a BD-Java funkciókat, és egy 1GB-os cserélhető USB-s memóriát is adnak hozzá az internetről letölthető tartalmak tárolására.

Mindkét lejátszó dekódolja a Dolby TrueHD és Dolby Digital Plus hangsávokat, a BDP-S550 pedig a DTS-HD Master Audio hangformátum dekódolására is képes, ami 7.1 csatornás analóg audiojel kimenetén keresztül ki is vezethető. A lejátszók 1.3-as verziójú HDMI kimenetén keresztül természetesen az összes fent említett hangformátum és a DTS-HD High Resolution Audio bitfolyamai is kinyerhetőek.

A BDP-S350 és BDP-S550 a 24p „True Cinema” lejátszása mellett támogatja a természetesebb és élénkebb színeket produkáló x.v.Color (xvYCC) színtérkódolású AVCHD lemezek lejátszását is. A lejátszók kompatibilisek a BD-R/RE (BDMV és BDAV módban rögzítve), DVD+R/RW, DVD-R/RW, CD, CD-R/RW (CD-DA formátum) lemezformátumokkal, és az írható DVD/CD-n tárolt JPEG képek megjelenítésére is alkalmasak, melyeket PhotoTV HD képmóddal támogat.

A lejátszók kezelését a „XrossMediaBar” grafikus felhasználói kezelőfelület segíti, a BDP-S550 távirányítójának használatát pedig kék fényű háttérvilágítás is segíti. Mindkét modell 1.3-as verziójú HDMI csatlakozója kompatibilis a BRAVIA Sync (HDMI-CEC) vezérléssel.

Kapcsolódó linkek:

Sony: az USA-ban már kapható a BDP-S350 Blu-ray Disc lejátszó
Pioneer: négy új Blu-ray Disc lejátszó még 2008-ban
Itt az első teljesen régiókód-mentesített Blu-ray lejátszó
Denon: megfizethetőbb árú Blu-ray lejátszó lesz a DVD-1800BD
Marantz BD8002: luxuskategóriájú Blu-ray Disc lejátszó 2008 végére
Sony: az első Blu-ray Disc lejátszók BonusView és BD-Live funkciókkal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .