Panasonic: csökkenő panelgyártás a veszteségek lefaragására

1. Oldal

A Panasonic bejelentette, hogy átalakítja TV panelgyártását, ami a cég LCD és plazmapanelek gyártási kapacitásának csökkenésével jár, ugyanakkor több LCD panel jövőbeli vásárlását jelenti külső beszállítóktól.
A Panasonic TV üzletága az elmúlt négy évben veszteséges volt és nem várható, hogy ez 2012-2013-ban megváltozna. Ezért a cég költségcsökkentésre kényszerül, és megpróbál több hasznot termelni jelenlegi gyártási kapacitásaival.

A Panasonic az idei valamint a következő 2013-14-es pénzügyi évben is csökkenti az LCD TV panelek termelését és inkább a táblagépek, okostelefonok és hasonló mobilkészülékek nagyobb nyereséggel eladható paneljeire koncentrál. Több LCD TV panelt fog viszont a cég vásárolni olyan külső forrásokból, mint például az LG Display. A vásárolt panelmennyiséget a cég igényeinek legalább 70%-ra emelik ebben a pénzügyi évben és még magasabbra 2013-2014-ben. Mindez a költségcsökkentést szolgálja, mert ezek a vásárolt panelek olcsóbbak, mint a Japánban gyártottak.

Panasonic_Himeji.jpg
A Panasonic himeji üzeme (a fenti képen) már eddig is megosztva gyártott TV és kisebb paneleket, a jövőben pedig a kapacitás több mint 50%-át használják majd fel az utóbbiak előállításához, de továbbra is készülnek itt LCD TV panelek.

Panasonic_Amagasaki.jpg
Idén a világ legnagyobb amagasaki plazmapanel gyárában (a fenti képen) is csökkentik a TV képernyők termelését, miközben az elektronikus kijelzőként használt panelek kibocsátását növelik.

A Panasonic tehát nem hagy fel a TV üzlettel és várhatóan az előző évhez képest egy kicsivel több, mintegy 13 millió LCD TV-t értékesítés, a plazma TV eladás azonban felére, körülbelül 2,5 millióra csökken.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic és Sony OLED TV-k 2014-re?
Panasonic TX-L60ET5: a márka eddigi legnagyobb LCD TV-je
A Panasonic kilábalóban a Sharp és a Sony még mindig bajban
Panasonic: új elnök új elképzelések a TV üzletág átalakítására
Sony, Panasonic OLED partnerség: cél a 2013-as tömeggyártás
Sony Panasonic tárgyalás OLED TV együttműködésről
Panasonic: döntés jelentős OLED TV beruházásról
Panasonic: rekordveszteség és átalakuló TV üzletág
Panasonic: sajtóközlemény a szárnyra kapott téves hírről
Panasonic: a veszteségek miatt csökkenő TV gyártás
A Panasonic is kiszervezi jövőre a TV panelgyártást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .