Panasonic: új Blu-ray videorekorder 2TB HDD-vel Japánban

1. Oldal

A japán piacra szánt új Panasonic Diga Blu-ray/HDD videofelvevők nemcsak nagykapacitású merevlemezzel rendelkeznek, de a legújabb UniPhier videofeldolgozó chippel és új AV kódoló/dekódoló (codec) technológiával is.

Azt még nem tudni mikor, de valamikor Európában, sőt hazánkban is megjelenhetnek majd a szeptemberben, Japánban piacra kerülő Panasonic Diga Blu-ray/HDD videofelvevőkhöz hasonló készülékek. Ezért lehet érdekes a bennük alkalmazott technológiák és műszaki tulajdonságok ismerete.

A hat különböző modellbe 320GB, 500GB, 1TB és a világon először 2TB kapacitású merevlemezeket építenek. Az új videorekordereket már a legújabb UniPhier videofeldolgozó rendszerchippel szerelik, amelybe új AV kódoló/dekódoló (codec) technológiákat integrálnak.

panasonic_dmrbw970.jpg
A csúcsmodell DMR-BW970 és az annál eggyel kisebb DMR-BW930 320 óra MPEG-4 AVC/H.264 videó rögzíthető 12,9Mb/sec. adatátviteli sebességgel. Ezek a rekorderek támogatják a Dolby Digital Plus, Dolby True HD és DTS-HD hangformátumokat, és felvételt tudnak készíteni BD-R/RE, DVD-RAM, DVD-R/RW, kétrétegű DVD-R lemezekre. Természetesen van HDMI kimenetük, és SDHC kártyanyílásuk, tudják a VIERA Link vezérlési protokollt valamint DLNA kompatibilisek.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: kész a 216 cm-es teljes HD plazmaképernyő is
Panasonic: az új 2009-es VIERA LCD tévé sorozatok
Panasonic: az új 2009-es VIERA plazmatévé sorozatok
Panasonic: a 2009-es VIERA síkpaneles TV-k újdonságai
Panasonic: új Blu-ray Disc lejátszók rövidesen az európai piacon is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .