Panasonic Z80A: belépő OLED TV Fire TV platformmal

A Panasonic Z80A OLED TV-k belépő modellek kisebb tudású HCX processzorral, de 120Hz képfrissítésű panellel és Fire TV okos platformmal.


A Panasonic Z95A és Z93A csúcs OLED TV-k és a Z90A és Z85A: prémium OLED TV-k mellett a márka egy további Z80A OLED TV szériát is bejelentett.

Panasonic-Z80-Lifestyle

A 121, 139 és 164 centis (48″, 55″ és 65″) Z80A belépő OLED TV-ken is a Panasonic TV-kre alakított Amazon Fire TV operációs rendszer működik egy könnyen kezelhető, személyre szabott, tartalomorientált felhasználói felülettel. Ez egyetlen fő kezdőképernyőn egyesíti a készülék használóinak kedvenc streaming és tévécsatornáit, alkalmazásait és személyre szabott ajánlásait.

Panasonic-Z80-Fire-TV-vel

A Z90A készülékekhez mellékelt Alexa funkciójú távirányító segítségével hangutasításokkal indíthatóak alkalmazások, játszható le zene, kereshetőek tartalmak, vezérelhetőek az okosotthon eszközei és még sok egyéb.

A Panasonic a saját My Home Screen operációs rendszerében elérhető néhány funkciót is áthoz a 2024-es TV-ibe, köztük a Penta (nálunk csak Quattro) Tuner műsorvételi lehetőségeket, ami a DVB-T2, S2 és C mellett támogatja az internetes (IPTV) és az otthoni hálózaton (TV>IP) keresztüli vételt is, mely utóbbival a lakás TV-in antennacsatlakozás nélkül is élvezhetőek a más készülékeken vett műsorok. Megmarad a készülékek távirányítójának „MyApp” gombja is, aminek funkcióját a felhasználó szabhatja meg, hogy egyetlen gombnyomással érhesse el kedvenc alkalmazását, csatornáját vagy akár hangvezérlő parancsát is.

Panasonic-Z80-jellemzők

A 121, 139 és 164 centis (48”, 55″ és 65″) Panasonic Z80A modellekben alkalmazott LG Display OLED.EX panelek 120Hz képfrissítésűek.

A Panasonic Z80A készülékekben is Filmmaker Mode biztosítja a filmalkotók szándékának megfelelő képmegjelenítést. A prémium modelleknél kisebb tudású HCX processzor is alkalmas a nagy dinamikatartományú képet a környezeti fényviszonyokhoz igazító HDR10+ Adaptive és Dolby Vision IQ funkciókra.

A Panasonic Z80A készülékeknek is része a „Game Mode Extreme”, mely a TV-ket a legújabb konzolokkal és PC-kkel kompatibilis élvonalbeli játékfunkciókkal ruházzák fel. Ennek része a HDMI 2.1 bemeneteken a 120Hz HFR és változó képfrissítési gyakoriság (VRR), az AMD FreeSync Premium minősítés és a Dolby Vision játék támogatása. Ezek biztosítják, hogy a játékot a fejlesztőik szándéka szerint élvezhessük. Mindehhez rendkívül alacsony bemenetről mért késés társul.

A Panasonic Z80A OLED TV-k Surround Sound Pro 2.1 hangcsatornás hangrendszerében a basszusokat beépített mélynyomó gazdagítja. A készülékek támogatják a Dolby Atmos hangformátumát, amit a HDMI eARC csatlakozón keresztül kompatibilis hangrendszerre lehet továbbítani.

A Panasonic Z80A készüléke várhatóan októbertől lesznek kaphatóak Európában az alábbi ajánlott árakon:

TV-48Z80A – 1.549 € (kb. 600.000 Ft)
TV-55Z80A – 1.699 € (kb. 660.000 Ft)
TV-65Z80A – 2.299 € (kb. 890.000 Ft)

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .