Pert nyert a Pioneer a Samsung ellen

1. Oldal

A Pioneer javára döntött egy texasi bíróság abban a jogi eljárásban, melyet a japán cég a Samsung ellen indított kulcsfontosságú plazmaképernyő technológiái jogszerűtlen használata miatt.

itelet.jpgA Samsung köteles 59,3 millió dollár (kb. 12 milliárd Ft) kártérítést kifizetni a Pioneer részére, miután az USA Kelet-Texasi Kerületi Bírósága ítélete szerint a koreai cég képernyő divíziója, a Samsung SDI megsértette a Pioneer szellemi tulajdonjogait, különösen két szabadalom tekintetében. Ezek a felület-kisüléses plazmapanelek, és a szokványosnál fényesebb plazmaképernyők technológiáiról szólnak.

A Pioneer még 2006. szeptemberében vitte bíróságra az ügyet a Samsung ellenében, miután állításuk szerint akkor már 18 hónapja próbálták sikertelenül rávenni a koreai gyártót, hogy állapodjanak meg a technológiák licenchasználatáról.

A Samsung hivatalosan még nem reagált az ítéletre, de lehetősége van fellebbezni az ellen, vagy kifizetni a kártérítést és megvenni a Pioneer technológiák licencét. Ez utóbbi talán kevesebbe kerülne, mint az ügyvédek és a jogi eljárás további költségei.

Kapcsolódó linkek:

A Hitachi is kiszállni készül a plazma üzletből?
A Pioneer és a Matsushita megállapodott a plazmapanel üzletről
A Hitachi plazma szabadalmai miatt perli az LG-t
Az LG és a Matsushita lezárta a PDP szabadalmi vitát
Kitört a japán-koreai plazmaháború

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .