OLED: 102 centis most a legnagyobb OLED képernyő

1. Oldal

A Samsung mutatta be a múlt heti FPD International 2008. kiállításon a világ jelenlegi legnagyobb OLED paneljét.
Samsung_102centis_OLED_2.jpgA Samsung SDI Co Ltd által bemutatott 102 centis (40 inch) képátlójú OLED panel mindössze 8,9 mm vastag, teljes 1920×1080 pixel felbontású, deklarált kontrasztaránya 1.000.000:1, az NTSC színháromszög alkotta színtartomány 107%-ának előállítására képes, és felületi fényessége 200cd/m2 (csúcsokban 600cd/m2).

A panel alacsonyhőmérsékletű poliszilícium vékonyréteg tranzisztoros meghajtását a Samsung egy kísérleti gyártósorán állították elő, mivel a tömeggyártást szolgáló szalagon jelenleg 79 centis (31 inch) panelnél nagyobb nem gyártható. Az alkalmazott szuper szemcse szilícium (SGS) technológiával lézer nélkül növesztették a kristályokat.

Az RGB szerves fénykibocsátó anyagot gőzöléses eljárással vitték fel, amihez a cég egy finom fémmaszkot (FMM) használt. A vörös és zöld előállításához fluoreszcens, a kékhez foszforeszkáló anyagot használtak.

A fénysűrűség egyenletessége érdekében a panel magában foglal egy áramkört is, mely áramkiegyenlítést végez a képernyőn. Az alsó emissziós típusú képernyő mikro üreges szerkezetet alkalmaz a színtartomány javítása érdekében.

Samsung_102centis_OLED_1.jpg
Kapcsolódó linkek:

OLED: nagyobb hatásfok és élettartam a Kodak új anyagával
Panasonic: 102 centis (40 inch) OLED TV 2011-re?
Közös OLED fejlesztés japán állami támogatással
A Samsung SDI és az LG Display OLED tervei
Sony: jelentős összeg OLED paneltechnológiára
OLED: új technológiai megoldással megduplázott élettartam
79 centis AM OLED panelt fejlesztett ki a Samsung SDI
Hogyan működik az OLED?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .