Pioneer: jönnek a HDMI 2.0 csatlakozós AV vevőerősítők

1. Oldal

A Pioneer az Egyesült Államokban bemutatta új felső-középkategóriás AV vevőerősítőit HDMI 2.0 csatlakozással, továbbfejlesztett MCACC hangrendszer kalibrálással, 4K Ultra HD videó felskálázással, sokcsatornás nagyfelbontású zenelejátszással.
A Pioneer Electronics (USA) Inc. új AV vevőerősítőket jelentett be, amelyek nyilván nem sokban térnek el a később Európában is piacra kerülő modellektől, és már tartalmazzák azok technikai újdonságait is.

Pioneer_VSX-1124.jpg
Az 5.2 csatornás VSX-824 és a 7.2 csatornás VSX-1024 (a fenti képen) valamint VSX-1124 talán legfontosabb újdonsága a csak tavaly szeptemberben véglegesített specifikációjú HDMI 2.0 csatlakozás lesz. Ezzel a Pioneer új AV vevőerősítői az elsők között teszik lehetővé a jelentősen megnövelt, 18 Gigabit/sec adatátviteli sebességű csatlakozáson át a 4K felbontású és 60p, azaz másodpercenként 60 képkockás képfrissítésű 4:4:4 szín-mintavételezésű videó továbbítását.

Az új erősítők „Roku Ready” minősítésűek, ami azt jelenti, hogy MHL kompatibilis hátlapi USB csatlakozójukba dugva a „Roku Streaming Stick” eszközt, azonnal hozzáférhetővé válik az észak-amerikai fogyasztók számára több mint ezer filmes, zenei, TV műsor, hír, sport és más online tartalomszolgáltatás. Ráadásul ezek között a vevőerősítő távirányítójával vagy az iControlAV5 alkalmazással lehet böngészni.

A legnépszerűbb Spotify, PANDORA és vTuner internetes zenei szolgáltatások illetve rádiók mellett az erősítők a „HTC Connect” csatlakozási szabvány jóvoltából jó minőségű zenei fájlokat oszthatnak meg kompatibilis HTC One okostelefonról.

A VSX-1124 -ben az ESS SABRE ES9006S 192kHz/24 bites prémium D/A konverterei biztosítják az eddigieknél jobb hangminőséget, és a továbbfejlesztett MCACC mérőmikrofonos hangrendszer kalibrálás immár egy subwoofer EQ-val biztosítja az optimális beállítást.

A VSX-1124 a fogadott videojelek 4K Ultra HD 60p felkonvertálására is alkalmas, de ennél talán fontosabb, hogy a 96kHz/24 bites 5.0 és 5.1 csatornás FLAC és WAV fájlok lejátszását is támogatja az AIFF, WAV, FLAC, DSD (2.8 MHz), Apple Lossless nagyfelbontású és az MP3, WMA valamint AAC zenei fájlok mellett.

Rövidesen az európai piacra szánt modellekről is várhatóan többet tudhatunk.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: új Sound Bar hangszórórendszer TV-khez
Pioneer VSX-S310, VSX-S510: kapható a két új karcsú AV vevőerősítő
Pioneer: a 2013-as alap AV vevőerősítőkről)
Pioneer BDP-160: új Blu-ray 3D lejátszó mobilkészülékekhez
Pioneer: a 2013-as felsőkategóriás AV vevőerősítők jellemzőiről
Pioneer: a 2013-as házi-mozi, azaz médiacenter rendszerek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .