Pioneer: négy új Blu-ray Disc lejátszó még 2008-ban

1. Oldal

A Pioneer új belépő BDP-51FD, „Designer” BDP-LX08, és felsőkategóriás BDP-LX71 Blu-ray Disc lejátszói a BonusView (Profile 1.1) funkciókat támogatják, a referencia BDP-LX91 viszont már BD-Live-ot (Profile 2.0) is.

A budapesti sajtónapon bemutatott új Pioneer Blu-ray Disc (BD) lejátszók mindegyike megfelel a BonusView (Profile 1.1) követelményeinek, vagyis képesek a lemezeken lévő másodlagos tartalmak (kommentársávok) „kép a képben” megjelenítésére illetve megszólaltatására. A lejátszók a BD lemezek eredeti filmmel azonos, másodpercenként 24 képkockás formátumának (1080/24p) megfelelő kimeneti videojelet állítanak elő, és az új, akár nagyfelbontású (Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS HD High Resolution/Master Audio) hangformátumok bitfolyamainak kiadására, illetve dekódolására is képesek.

BDP-LX08
BDP-LX08


A készülékek 1.3a verziójú HDMI kimeneteiken keresztül támogatják a 12-bites, „Deep Colour” jelátvitelt, sőt eddig egyedülálló módon a lejátszók korszerű videojel feldolgozása a Blu-ray lemezek 8-bites színjeleit át is alakítja 12-bitessé, javítva ezzel a színárnyalatok finomságán. A videofeldolgozás e mellett hatékonyan távolítja el fehér Gauss zajt, valamint adaptív módon csökkenti a blokk és moszkitó zajokat. A Faroudja volt mérnökei által alapított Marvel Electronics-al közösen fejlesztett váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakító áramkör sziklaszilárd stabilitású képet ígér filmforrások esetén is.

Az új lejátszók a BD lemezek mellett a DVD-Video és audio CD-ket, a DVD-R/-RW lemezeket és az utóbbiakra 1920×1080 pixel felbontásban írt AVC-HD formátumú felvételeket is lejátsszák.

A készülékek képbeállítási módja az előre meghatározott beállítások mellett a kép és a lejátszó képfeldolgozási paramétereinek legrészletesebb kézi kalibrálását is lehetővé teszi. A lehető legjobb kép előállítása érdekében egy speciálisan a Pioneer plazma TV-khez alkalmazható beállítás is van, mely a Blu-ray lejátszók képkimenetét a KURO elismert képminőséghez optimalizálja.

Az új hangformátumok bitfolyamainak már említett kimenetre továbbítása és teljes dekódolása mellett a hangminőség fontos összetevője a 7.1 csatornás analóg kimenetet meghajtó kivételes minőségű 8-csatornás 192kHz 24 bites, delta-szigma architektúrájú Wolfson WM8740 D/A konverter.

A CD-k tökéletesebben megszólaltatását szolgálja a HDMI PQLS azaz precíziós kvarc-záródó rendszer. Az új Pioneer SC-LX71 / SC-LX81 AV vevőerősítőkhöz HDMI kábellel csatlakoztatva a Blu-ray Disc lejátszók rendkívül stabil órajel-vezérelt kimeneti jelet állítanak elő.

Az egységes megjelenés és a házi-mozi készülékek használhatóságának javítása érdekében a Pioneer intuitív grafikus kezelőfelületet fejlesztett ki, ami hasonlóan néz ki, mint a KURO plazma TV-ké és a legújabb AV vevőerősítőké. A KURO LINK elnevezéssel illetett HDMI-CEC vezérlés révén az új Blu-ray Disc lejátszók a KURO plazma TV-k távirányítójával is kontrollálhatóak.

BDP-LX71
BDP-LX71


Az új Blu-ray lejátszók megépítési minőségét a kétrétegű ház valamint az elkülönített audio- és videoáramkörök garantálják. Az „LX” modellek előlapja fényes fekete alumínium és távirányítójuk is ebből az anyagból készül. Az egyedi formatervű, 8 centi magas BDP-LX08 lenyitható ajtaja és oldala viszont fényes akril.

A BDP-LX71 szeptembertől, a BDP-51FD és BDP-LX08 októbertől, a BDP-LX91 első példányai viszont csak az év vége felé lesznek kaphatóak.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: új G9-es szeparált médiavevős KURO plazma TV-k és monitorok
Pioneer: három új alapkategóriás AV vevőerősítő 2008-ra
Pioneer: két új DVD/HDD felvevő alapmodell 2008-ra
Pioneer: három megújuló DVD lejátszó 2008-ra
Pioneer: júniusban érkezik a PDX-Z9 SACD vevőerősítő
Pioneer: új Blu-ray Disc lejátszó a nyár végére
Pioneer: az új AV vevőerősítők végfokozatai stúdióminőségű hangot ígérnek
Pioneer: LCD TV és 1080p vetítő a KURO termékválasztékban
Pioneer: új G9-es KURO plazma TV-k még mélyebb feketékkel
Pioneer: tavaszra érkezik az új zászlóshajó AV erősítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .