Jönnek az új interaktív és internet-alapú funkciókkal rendelkező HD DVD-k

1. Oldal

Újabb frontot nyitott a Blu-ray és HD DVD formátumháborúban a Toshiba a bejelentéssel, miszerint rövidesen megjelennek az első műsoros lemezek, melyek már kihasználják a második generációs HD DVD lejátszók internetes csatlakoztathatóságát.
Bár a Blu-ray és HD DVD már több mint egy éve piacon vannak, eddig egyik formátum sem játszotta ki azok teljes tervezett funkcionalitását. A Toshiba most néhány olyan interaktív tulajdonságot jelentett be, melyek a közeljövőben megjelenő lemezeken már elérhetőek lesznek.

Az első ilyen lemez a japán animációs film, a Freedom, melyet a múlthéten adtak ki. Ez még viszonylag szerény funkciókkal rendelkezik, további filmelőzetest és különböző feliratozást lehet letölteni, valamint meg lehet változtatni a menü stílusát. A hálózatra csatlakoztatott HD DVD lejátszó mindezeket egy online tartalomszerverről szedheti le.

300_hddvd.jpg
A Warner jóvoltából július végén megjelenő 300 című film Blu-ray és HD DVD lemezei közül az utóbbi már sokkal fontosabb bonuszokat kínál majd. A sok korábban HD DVD kiadványon már működő úgynevezett IME (In Movie Experience) videós kommentár sáv annyiban lesz egyedi, hogy a stúdió ezen alkalmazza először a „Blue Screen” kép-a-képben változatot. Ezen a videós kommentársávon a film rendezője Zack Snyder bemutatja a végleges film számítógépes grafikai feljavítás előtti változatát, lehetővé téve a néző számára, hogy összehasonlíthassa a teljes filmet nyers és végleges formában.

A HD DVD ezen kívül tartalmaz majd egy „Vengeance and Valor” elnevezésű interaktív stratégiai játékot, és lesz egy kedvenc jelenetek kiválasztására szolgáló, azokból klippet összeállító, majd ezt egy a stúdió által fenntartott szerverre feltöltő funkciója is. További más webes kapcsolatra alapuló, letölthető funkciók bejelentése is várható.

A Warner 39,95USD (kb. 7.200 Ft) árat jelölt meg a 300 HD DVDDVD hibrid változatának áraként, míg a film Blu-ray formátumban 34,95USD-be (kb. 6.300 Ft) kerülne.

Bár a HD DVD lesz az első ezekkel az interaktív és internetes funkciókkal, de ilyeneket a Blu-ray is támogat majd, és bizonyosan csak idő (és persze megfelelő, október 31 után megjelenő Blu-ray lejátszók) kérdése, hogy mikor jelennek meg az első hasonló tartalmú lemezek a másik tábortól.

Kapcsolódó linkek:

Warner: a Total HD lemezek megjelenése 2008-ra halasztva
Az idei DVD leadások stagnálása függ a nagyfelbontás felfutásától is
HD DVD lejátszó akció Németországban
Rekord HD DVD lejátszó eladást eredményeztek a kedvező árak
Az Univerzal marad a HD DVD mellett
Legális lehet a Blu-ray Disc és HD DVD menedzselt másolása
Továbbra is 1:2 a legolcsóbb HD DVD és Blu-ray lejátszók áraránya
A Wal-Mart 2 millió HD DVD lejátszó megrendelését fontolgatja
Több lehetőséget kínáló Blu-ray lejátszók novembertől

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .