QD-OLED TV: talán 2021 végén, de inkább 2022-ben kerül piacra

2021-ben a Samsung QD-OLED TV-vel még nem, legfeljebb PC monitorral lép piacra, ezért a Samsung Display elhalasztja a QD-OLED panelek tömeggyártásának elindítását.


A Display Daily cikkében Barry Young, az OLED Association elnök-vezérigazgatója szolgál újdonságokkal a Samsung Electronics QD-OLED TV-kkel kapcsolatos tervei kapcsán, melyeket jelentősen érint a miniLED LCD TV-k jövő évi előtérbe kerülése.

A cikk szerint: „A (Samsung) Visual Display részleg a közelmúltban a miniLED LCD háttérvilágítással kapcsolatos álláspontját lanyha érdeklődésről erős elkötelezettségre váltotta, látva a teljesítményét néhány kínai gyártmányú miniLED háttérvilágítással rendelkező TV-nek, amelyekbe QD színváltó filmeket is beépítettek. Úgy vélik, hogy ezek a készülékek képesek az OLED-ekkel versenyezni, és ennek eredményeként informálták a Samsung Display-t, hogy nem vesznek részt a QD-OLED TV-k értékesítésében.”

A Samsung Visual Display fenti döntése után, és azt figyelembe véve, hogy a riport szerint egyelőre csak a Sony kötelezte el magát a QD-OLED panelek alkalmazása iránt, az azok gyártására készülő Samsung Display a tömegtermelés beindítását 2021 harmadik negyedévére halasztja.

Korábban arról szóltak hírek, hogy a kínai TCL jövőre tervezi bemutatni első QD-OLED TV-jét és vizsgálja ennek lehetőséget a Panasonic is, de a fentiek alapján valószínű, hogy az első QD-OLED TV-k legkorábban 2021 végén, de inkább csak 2022-ben kerülhetnek piacra.

A riport szerint viszont a Samsung Electronics csúcskategóriás QD-OLED monitorok bevezetését tervezi: „A monitorokért és notebookokért is felelős (Samsung) Visual Display részlege QD-OLED csúcskategóriás monitorokat értékesítéséről állapodott meg a 33” – 35” (84 – 89 cm) szinte a céges lojalitás kifejezéseként” – írta Barry Young.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .