WiSA SoundSend: a TV hangot a minősített hangsugárzóknak sugárzó adó

Első sajátmárkás termékként a WiSA SoundSend a TV sokcsatornás Dolby hangját továbbítja a térhangzást megszólaltató WiSA Certified™ hangsugárzóknak.


A több mint hét éve létező WiSA vezeték-nélküli audioátviteli szabvány és technológia alkalmazása elég lassan nyer teret, de a gyártói szövetség ezt megelégelve végre lépett és saját márkaneve alatt egy olyan termék forgalmazását kezdi meg világszerte 179 $ (kb. 54.900 Ft) áron 2020. novemberétől, ami sokat változtathat ezen a helyzeten.

A múlt hónap végén bejelentett új WiSA SoundSend adóegység szinte bármely okos TV HDMI ARC/eARC vagy (korlátozásokkal) optikai audiokimenetéhez csatlakoztatva percek alatt kész a sokcsatornás audiojel vezeték-nélküli továbbítására a kompatibilis WiSA Certified hangsugárzók felé. Ilyen többnyire aktív hangsugárzókat, hangprojektorokat és mélynyomókat a Bang & Olufsen, az Enclave Audio, a Harmon Kardon, a Klipsch, a Platin, az SA, a Buchardt Denmark és a Savant kínálnak jelenleg, de a közeljövőben mások mellett a Dynaudio, a Focal és a KEF is várhatóan kiegészíti termékválasztékát ilyenekkel.

A WiSA Ready TV-k – mint amilyenek az LG készülékei 2019 óta és legújabban az LG CineBeam HU810P 4K UHD lézer projektora is – továbbá a Microsoft Xbox konzolok és egyes gamer PC-k egy WiSA USB adó csatlakoztatásával már eleve „készek” a sokcsatornás audió továbbítására a WiSA Certified hangsugárzókhoz.

A TV HDMI ARC/eARC portjához csatlakoztatott WiSA SoundSend automatikusan megtalálja a működésbe helyezett WiSA Certified hangsugárzókat és összekapcsolódik azokkal. A szabványnak megfelelően az adó akár nyolc hangcsatorna 24bit/96kHz hangminőségű jelét képes továbbítani, és dekódolja a Dolby Digital és Dolby Digital Plus hangsávokat támogatva a Dolby Atmos hangformátumot is.

A hangrendszer konfigurálását és finombeállítását a SoundSend mobilalkalmazással lehet elvégezni. Ennek egyik funkciója a „My Zone tökéletesíti a rendszert könnyen kalibrál az egyes hangsugárzókat a hallgató elhelyezkedéséhez, a legjobb helyet létrehozva a lehető legtökéletesebb szórakozási élményhez. A WiSA SoundSend elhozza a valódi mozihangzást bármely otthonba, mindenki számára elérhetővé téve a magával ragadó hangot egy okos TV-vel”- áll a cég közleményében.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .