Samsung: az első QD-OLED TV 2022 elején kerülhet piacra

A Samsung Display és a Samsung Electronics megállapodtak, így az első QD-OLED TV 2022 elején megjelenhet a piacon.


Az általában jól értesült ETNews cikke szerint a displaypaneleket gyártó Samsung Display és a szórakoztatóelektronikai termékeket előállító Samsung Electronics – pontosabban az azon belül működő Samsung Visual Display divízió – megoldást találva érdekellentéteikre úgy döntöttek, hogy továbblépnek a QD-OLED TV-k kereskedelmi forgalmazása tervén. A riport azt állítja, hogy a megegyezés szerint a Samsung Electronics piacra viszi az első „QD Display TV” néven emlegetett készülékeket, miután a Samsung Display belement abba, hogy tovább gyártja azokat az LCD paneleket, amelyeket a Samsung sok LCD TV-jéhez, köztük a csúcskategóriás QLED és Neo QLED LCD TV-kben is használ.

QD Display

A riport szerint: „Megállapodtak, hogy a Samsung Electronics használja azokat a QD Display paneleket, amelyeket a Samsung Display a Samsung Electronics TV-ihez dolgoz ki, és a Samsung Display ez év végéig meghosszabbítja az LCD-k gyártását, amit az ütemterv szerint március végén befejezett volna, és biztosítja a Samsung Electronics számára szükséges LCD ellátást.”

A Samsung Display 2019-ben jelentette be az „új generációs” QD-OLED displaypanelek gyártására irányuló 13 billió won (kb. 3.450 milliárd Ft) értékű beruházást. A QD Display gyártóberendezések telepítése 2020. július 1-én meg is kezdődött, a tömegtermelés beindítását pedig 2021 harmadik negyedévére tervezik. Prototípus QD-OLED TV-ket állítólag a Sony és a Panasonic TV divíziói is kaptak, de eddig csak találgatások láttak napvilágot arról, hogy mikor kerülhetnek forgalomba az első ilyen készülékek.

Az ETNews az ügyben jártas, meg nem nevezett iparági személyekre hivatkozva azt közli, hogy „a Samsung Electronics a QD Display képernyővel rendelkező TV-ket várhatóan 2022 elején hozza forgalomba.”

Hivatalos megerősítés hiányában persze az, hogy a Samsung első QD-OLED TV-je 2022 elején piacra kerül, még mindig csak híresztelés.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .