Samsung: CSoT, AUO és talán Sharp LCD panelek a márka 2021-es TV-iben

2021-től a Samsung saját gyártmányú LCD panelek helyett a kínai CSoT, valamint a tajvani AUO és talán Sharp paneleket épít QLED és más LCD TV-ibe.


Miután a Samsung Display 2020 végére beszünteti a teljes LCD panelgyártást a márka a QLED és más LCD TV-ihez szükséges paneleket elsősorban a kínai TCL alá tartozó China Star optoelectronics Technology (CSoT) és a tajvani AU Optronics (AUO) panelgyártóktól fogja beszerezni – állítják a koreai The Guru cikkének iparági forrásai.

A cikk szerint a Samsung QLED 4K és 8K LCD TV-k paneljeinek fő szállítója várhatóan az AU Optronics (AUO) lesz.

A hír nem nagy meglepetés, mivel a Samsung Display már tavaly nyáron elkezdte leállítani az LCD panelek gyártását. 2019-től a márka TV-iben használt LCD paneleknek csak körülbelül harmada származik saját gyártásából. A Samsung részesedéssel bír CSoT-ban is, és a TCL is van érdekeltsége a Samsung Display kínai gyárában.

Egy korábbi Digitimes riport szerint a Samsung ismét vásárol majd LCD TV paneleket a ma már a Foxconn tulajdonában lévő Sharp-tól, de más jelentések ennek ellentmondanak.

A Samsung jelentős beruházást hajt végre az LCD-technológiáról új generációs QD displaytechnológiára való átállítására. A QD-OLED technológiájú képernyők (ezek vörös zöld és kék részpixeleit kék fényű OLED-ek illetve azzal gerjesztett és kvantumpontokból (QD) álló színkonverterek alkotják) tömeggyártása már jövőre elindulhat. Ezt erősíti a Samsung csoport örököse, Lee Jae-yong március 19-i gyárlátogatása is, melynek során prototípus QD TV képernyőket tekintett meg, és erről fotókat is közöltek. Kicsit későbbre várhatóak a QNED képernyők, melyekben kvantum nanoemissziós LED-ek világítják meg a QD színátalakítókat. Ezenkívül a márka mikro LED TV-inek fejlesztése is folytatódik.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .