Samsung Q8F: új síkpaneles QLED TV-k az európai piacra

1. Oldal

A TV vásárlók ívelt képernyőjű készülékek iránti érdektelenségét látva a Samsung kibővíti QLED TV szériáját, és a hajlított Q8C mellett síkpaneles Q8F készülékeket is kínál Európában, vagyis minden Q modell elérhető már sík képernyővel is.


A Samsung QLED TV-k közé tartoznak a síkképernyős Q8F típusjelölésű TV-k is, ahogy a már idehaza is kapható, ívelt képernyőjű Q8C készülékek.

Samsung_Q8F.jpg
A Q8F megjelenésével a Samsung felsőkategóriás Q7, Q8 és Q9 TV szériáinak mindegyikében lesznek síkképernyős modellek, így a néhány évvel ezelőtt megjelent ívelt képernyőjű készülékek kínálaton belüli aránya visszább szorul. A Samsung első ívben hajlított TV-i megjelenése óta azt hangoztatja, hogy a fogyasztók befogadták ezeket, míg szinte az összes többi gyártó már felhagyott az ilyen készülékek gyártásával, és kizárólag síkképernyős TV-ket kínál.

„Büszke vagyok a Q8 sík változatának elhozására, ami válasz az európai fogyasztók gyakori kérésre, akik prémium, sík és középméretű TV-ket keresnek, melyek egész nap tökéletesen működnek a jól megvilágított nappalikban.” – nyilatkozta Sang-ho Cho a cég Visual Display alelnöke.

Az Európában 139 és 164 centis (55 és 65 inch) méretben kapható Q8F TV-k LCD-paneljének él LED világítása kvantumpöttyökkel növeli a megjeleníthető színteret. A TV-k támogatják a 4K felbontást valamint a HDR10 és a maga által kidolgozott nyílt HDR10+ továbbá a HLG nagy dinamikatartományú formátumok megjelenítését.

Samsung_Q8F-2.jpg
A Q8F TV-k a Samsung Tizen operációs rendszerének legújabb verziójával futtatják és egy „No-gap” (résmentes) fali tartótóval lehet azokat szinte a fallal egy síkba felszerelni. Az elektronikát és a csatlakozókat tartalmazó külön „One Connect” doboz egy 1,8 mm vastag száloptikai kábellel csatlakozik a TV-hez. Emellett különböző („Studio Stand” és „Tower Stand”) állvány opciók közül lehet választani a készülékekhez.

A Samsung QLED TV-k árazása az OLED TV-kkel versenyez. A Q8F csak Európában lesz kapható 2.599 és 3.599 € (kb. 790.000 és 1.095.000 Ft) javasolt kiskereskedelmi árakon, ami nem sokkal tér el az ívben hajlított modellek hazai áraitól (a QE55Q8C 825.000 és 1 millió Ft, a QE65Q8C 1,1 és 1,3 millió Ft közötti áron kaphatóak).

Kapcsolódó linkek:

Samsung: üzembe helyezték a világ első LED moziképernyőjét
Samsung: már kapható a Q9 csúcsmodell QLED TV
Samsung: QLED TV-k CalMAN automatikus kalibrációval HDR-hez
QLED Alliance: szövetségben a Samsung, a Hisense és TCL
Samsung: itt a nyílt HDR10+ dinamikus metaadatokkal
Samsung: technikai információk a 2017-es QLED TV-kről (Frissítve)
Samsung: bemutatják a Q9 és Q8 QLED TV-ket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .