Sharp: új Quattron 3D TV-k és egy Blu-ray 3D lejátszó az IFA-n

1. Oldal

A Sharp a berlini IFA kiállításon két a Quattron és UV2A technológiákkal felvértezett 3D-ready LCD TV-t is bemutat az új LE925-ös szériából, és itt látható először a gyártó első BD-HP90S Blu-ray 3D lejátszója is.

A Sharp tavasszal bemutatott új AQUOS LCD TV-iben már alkalmazza a képet négy elsődleges színnel előállító Quattron technológiát és a kontraszt, a felbontás és az energiahatékonyság tekintetében minőségi áttörést jelentő UV2A LCD paneltechnológiát. Ahogy arról már beszámoltunk, ugyanekkor már kész volt a Sharp 3D LCD koncepciója, amely a képzáró szemüvegen keresztül nézett 3D kép fényveszteségét és úgynevezett keresztlátásból adódó szellemképét csökkentő további technológiai összetevőket is tartalmaz.

Sharp_LE925.jpg
Az IFA kiállításon bemutatkozó új 152 és 117 centis (60 és 46 inch) 3D-ready LC-60LE925E, LC-46LE925E készülékek ezekre az összetevőkre épülnek, így tartalmazzák a gyártó Frame Rate Enhanced Driving (FRED) képfrissítés sokszorozását és nagysebességű LCD meghajtását, valamint a képernyők oldalába épített 200Hz-es letapogató LED háttérvilágítást is. Mindezeknek köszönhetően az LCD képernyő felületi fényessége 3D képek megjelenítésekor 1,8-szor magasabb, mint egy hagyományos három alapszínű LCD képernyőé, és minimális a keresztlátásból adódó szellemkép.

Az LE925 sorozat készülékeibe HD DVB-S2/DVB-C/DVB-T tunert és 8 GB-os félvezető memóriát építenek, ami a műsor időeltolásos (Timeshift) megtekintését teszi lehetővé. 1.4a verziójú HDMI bemenetükön keresztül természetesen kompatibilisek a 3D képformátumokkal, a távirányítójukon található „3D” gomb megnyomására a 2D tévéképből pszeudo-3D képet állítanak elő.

A Sharp sem javasolja a 3D módban való tévézést a betegségben szenvedőknek, illetve erősen tanácsolja a 3D módot kikapcsolni, ha ennek hatására a néző bármilyen fizikai változást, vagy rosszullétet észlel magán.

A sztereoszkópikus képét az AN-3DG10 típusjelű aktív 3D folyadékkristály-záras szemüvegekkel javasolt nézni, amelyek kényelmes viseletet ígérnek, és három színben lesznek kaphatóak a 3D készülékekkel együtt a harmadik negyedévben legalábbis a német és osztrák piacokon.

A kiállításon bemutatkoznak az LE924, LE824 és LE814 AQUOS Quattron LCD TV sorozat 102 és 117 centis (40, 46 inch) képméretű modelljei is. Ezek a 3,9 cm vastagságú készülékek is tartalmazzák az AQUOS NET+ internetes funkciót, melynek révén különböző online tartalmak, az AQUOS-hoz optimalizált weboldalak – többek között YouTube, eBay, Facebook – válnak elérhetővé.

Sharp_BD-HP90S_ver.jpgA rendkívül karcsú formatervnek köszönhetően az új Sharp BD-HP90S Blu-ray 3D lejátszó akár fektetve, akár állítva minden pozícióban jól mutat, sőt falra is szerelhető, de a legfontosabb, hogy a gyártó a lejátszóval tökéletes képet ígér.

A BD-HP90S beépített vezeték-nélküli hálózati (WLAN) kapcsolattal rendelkezik, DLNA kompatibilitása révén az otthoni hálózaton található eszközökről, egy számítógépről, egy NAS szerverről zenét, képeket vagy videókat is képes lejátszani (arra a sajtóközlemény nem tér ki, melyek ezek). Az internetről YouTube videók lejátszására is alkalmas, és ezen át frissül automatikusan a készülék rendszerszoftvere is.

Az „AQUOS Pure Mode” funkció jóvoltából a BD-HP90S automatikusan optimalizálja a képbeállításait egy hozzá HDMI kábelen csatlakozó Sharp AQUOS LCD televízióhoz.

Sharp_BD-HP90S.jpg

Kapcsolódó linkek:

Csökkenti LCD paneltermelését a Sharp
Sharp: új régiós ügyvezető és új Quattron technológiájú TV
Sharp: kész a négy elsődleges színű 3D LCD
Sharp: 2010-es TV-k Quattron technológiával
Sharp: LCD TV-k négy elsődleges színnel
Kész a 3D Blu-ray Disc specifikációja
Sharp: az LCD paneleket tökéletesítő új technológia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .