Sony ESPRIT csúcskategóriás házi-mozi rendszer

1. Oldal

A Sony presztízs terméksorozata az ESPRIT legújabb tagja a videojel felkonvertálással, automatkus beállítási rendszerrel, digitális erősítővel és vezeték nélküli hátsó hangsugárzókkal rendelkező DAV-LF1H2188.
Korábban már beszámoltunk a technológia és dizájn újfajta egységét megteremteni igyekvő Sony ESPRIT termékcsalád első készülékéről a TAV-L1 szórakoztatórendszerről. A terméksorozatot bővítve már kapható a DAV-LF1H2188 házi-mozi rendszer is.

DAV LF1 H.JPG
A DAV-LF1H2188 méltó társa lehet a BRAVIA LCD televízióknak. A Sony londoni tervezőközpontjában tervezett, és Tokióban gyártott házi-mozi rendszer azoknak készül, akik igényes minőségű házi-mozi kép- és hangélményre vágynak egy egyszerűen kezelhető és elegáns külsejű készülék-együttestől.

A DVD lemezek mellett számos más optikai lemezformátum, így SACD lejátszására is alkalmas lejátszót és a kezelőfelületet, kijelzőt tartalmazó főegysége akár falra is szerelhető. A DVD lejátszó képes a hagyományos DVD-k felbontásának 720p/1080i videojelre skálázására is, a rendszer HDMI kimenetén.

A két hátsó (surround) hangsugárzóhoz az S-DIAT (Sony’s Digital Infrared Audio Transmission) vezeték-nélküli, infravörös jeltovábbító rendszeren keresztül jutnak el az audiojeleket. Ez a technológia mentes az interferencia problémáktól, amit olyan hétköznapi eszközök is okozhatnak, mint egy működő mobiltelefon. A jelátvitel megbízhatóságát egy hibajavító rendszer biztosítja.

Az aktív mélysugárzóban működnek a frontcsatornák 32-bites S-Master digitális erősítői, melyek az egyes csatornáknak 100W, a mélynyomónak 280W teljesítményt biztosítanak. Ez elegendő ahhoz, hogy a DAV-LF1H2188 megfelelő hangminőséget produkáljon még nagyobb nappalikban is.

Ahhoz, hogy a tökéletes hangzást elérjük szükség van a hangsugárzók megfelelő elhelyezésére és a házi-mozirendszer beállítására, mely feladat sokak számára nehézkes és időigényes lehet. Sokszor az adott helyiség adottságaira tekintettel nem lehet az összes hangsugárzót ideálisan elhelyezni, gyakran kompromisszumra kényszerülünk. A Sony ezért a csúcsminőségű AV vevőerősítőkben alkalmazott DCAC rendszert, a DAV-LF1H2188 modellbe is beépítette. A rendszer elemeként egy mérő és kalibráló szoftver egy sztereó mikrofon segítségével egyetlen gombnyomásra, 30 másodpercen belül elvégzi a szükséges beállításokat.

A jobb és bal oldali front és hátsó hangsugárzók állítható magasságú lábakon állhatnak vagy azokról levéve a frontsugárzók akár falra is szerelhetőek. A Nano-fine nagyfrekvenciás sugárzóknak az 50 kHz-es frekvencia átvitelére sem okoz nehézséget, így az SACD lemezek hangjának tökéletes visszaadása garantált. A mélyhangokat a15 centis membránátmérőjű kompakt Digital Direct Twin Drive mélysugárzó állítja elő, biztosítva a filmek hanghatásaihoz szükséges hangélményt is.

A legújabb Sony vevőerősítőkhöz hasonlóan a DAV-LF1H2188 is lehetővé teszi a csatlakoztatott külső eszközökről származó tömörített MP3 zenefájlok megszólaltatását, de a DivX formátumok vagy a JPEG képek lejátszást is.

A csatlakozók között videó és audió bemenet, két koaxiális és egy optikai digitális audio bemenet, a HDMI mellett komponens videó és SCART (RGB) kimenet található. A rendszer része a 30 programhelyes FM RDS/AM tuner, amely az előre programozott távvezérlővel is működtethető.

Kapcsolódó linkek:

Sony: megérkeztek az új W2000-es BRAVIA LDC TV-k is
Sony: új ES sorozatú AV vevőerősítők
Sony: rövidesen kaphatóak az új E2000 és A2000 hátulról vetítős TV-k
Sony: már kaphatóak az új U és a teljes HD felbontású X sorozatú LDC TV-k
Sony Esprit TAV-L1: technológia és dizájn új egysége
Sony: rövidesen kapható a BRAVIA LCD TV-k V sorozata is
Sony: új BRAVIA X, V és S sorozatú LCD TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .