Toshiba: késnek a második generációs HD-DVD lejátszók

1. Oldal

Az eredetileg november végére ígért HD-E1 HD-DVD lejátszó piaci megjelenését a Toshiba kénytelen az év végére halasztani egy hibásan legyártott chip miatt.
A bejelentés a Toshiba termékmenedzserétől Frank Eschholz-tól származik, aki a halasztás okaként egy külső beszállító által gyártott chip hardverhibáját jelölte meg. A hiba szoftvermódosítással nem küszöbölhető ki, ezért az integrált áramkört újra le kell gyártani, amit a beszállító 14 nap alatt kíván megtenni. A jelenlegi ütemterv szerint a lejátszók lehetséges legkorábbi kiszállítására ezért csak 2006 utolsó hetében kerülhet sor. A Toshiba azonban azt ígéri, hogy a HD-E1 HD-DVD lejátszó ára változatlan marad Németországban, annak ellenére, hogy az év fordulóján növekszik az ottani ÁFA. A HD-E1 Toshiba által ajánlott fogyasztói ára 599 euró (kb. 155.000 Ft).

HD-E1_500px.jpg
Az 1.2-es verziójú HDMI és komponens (YUV) kimenetein 720p vagy 1080i nagyfelbontású képjelet szolgáltató HD-E1 HD-DVD lejátszó támogatja a Dolby Digital, DTS, Dolby Digital Plus, Dolby True HD és DTS HD hangformátumokat. A második generációhoz tartozó európai piacra szánt modellek műszakilag valamelyes eltérnek az amerikai modellváltozattól a HD-A2-től, de a késés valószínűleg ez utóbbiakat is érinti. Mindegyik Toshiba HD-DVD lejátszó rendelkezik hálózati csatlakozással, melyen keresztül többek között a készülék rendszervezérlő szoftvere (a firmware) is frissíthető. A Blu-ray Disc-el szemben a jelenlegi HD-DVD-ken még nincs régiókódolás, s így az Európában megjelenő műsoros lemezek mellett az USA-ban kiadott igen széles filmválaszték is lejátszható majd az új modellekkel.

Kapcsolódó linkek:

A következő hónapban már Európa is nagyfelbontású optikai lemezeket néz
Sony Blu-ray lejátszó már csak decemberben?
Panasonic: a DMP-BD10 Blu-ray Disc lejátszó októbertől már kapható
Toshiba HD-E1 és HD-XE1 HD-DVD lejátszók az európai piacra
A Blu-ray Disc, HD-DVD formátumháború első hat hete
Hibás a Samsung Blu-ray Disc lejátszó?
Samsung: már az üzletekben az első Blu-ray Disc lejátszó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .