YouTube: már 8K felbontású is lehet a videofolyam

1. Oldal

Még nincs a piacon PC, ami lejátszaná, se képernyő, ami megjelenítené, de a YouTube már a 8K felbontású videót is kezeli – jelzésértékkel.


Eddig még csak egy 7.680 x 4.320 pixel felbontású YouTube videó lelhető fel, ami egy 2 perces klip „Ghost Towns in 8K” címmel. A Kaliforniában, a Sierra Nevada hegység keleti oldalán található Bodie városa az aranyláz idején nőtte ki magát, de aztán szinte egyik napról a másikra hagyták el lakói, így aztán most úgy néz ki, mint ahol megállt az idő.

YouTube_4320p_8K.jpg
A YouTube által 4320p-ként is jelzett 8K videó a Google által januárban beharangozott javuló képminőséget igazolja. Ennek köszönhetőn ma már tömegek számára elérhetőek 4K videók akár másodpercenkénti 60 képkocka képsebességgel is VP9 dekódolással, amit már 2015-ös okos TV-k is támogatnak.

Számos 8K-ban vagy nagyobb felbontással felvett videó van a YouTube-on, de az említett egy kivételével ezek videofolyama csak 4K-ban (2160p) érhető el. A mai szokványos számítógépeken még nézhetetlen a 8K videó, de lehet próbálkozni az alábbi beágyazással.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

YouTube: 4K videók már magas képsebességgel is
YouTube: javuló képminőség a Flasht felváltó új megoldással
YouTube 4K videók VP9 tömörítést támogató 2015-ös TV-ken
Már a Vimeo is kínál 4K tartalmakat
YouTube: már másodpercenkénti 48 és 60 képkockás videóval
Megújuló YouTube alkalmazás okos TV-kre, médialejátszókra
YouTube: 4K demóvideók a CES-en TV gyártói támogatással
YouTube: már most VP9 tömörítésűek a 4K videók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .