YouTube: 4K videók már magas képsebességgel is

1. Oldal

Egy ideje már vannak 4K (2160p) YouTube videók, sőt másodpercenként 48/60 képkockás magas képsebességűek is, és most a videomegosztó a kettő kombinációját is lehetővé teszi a tökéletes mozgásmegjelenítésű 4K mozgóképhez.


A videotechnológia fejlődésének és széleskörű alkalmazásának mindinkább az olyan online szolgáltatások az éllovasai, mint a legkorszerűbb Ultra HD tartalmakat kínáló Netflix és YouTube, melyek közül már az utóbbi 4K videói is nézhetőek a 2015-ös Ultra HD TV-ken.

YouTube_2160p60.jpg
Hivatalos bejelentés nélkül, újabb előrelépésként a „YouTube Developers” létrehozott egy lejátszási listát „4K60” néven, ahol hat videó érhető el „2160p60”, azaz Ultra HD elbontással és másodpercenként 60 képkockás HFR (High Frame Rate) képsebességgel.

A VP9 tömörítésű YouTube 4K videók elsősorban azokon a heteken belül kapható Ultra HD TV-ken láthatóak majd a maguk teljességében, amelyek alkalmasak azok dekódolására és megjelenítésére.

2160p60 videókat egyelőre még nem lehet feltölteni, de a YouTube késznek tűnik azok kezelésére. Az alábbiakban beillesztettem az egyik lenyűgöző, vulkanikus törmelékár lezúdulását bemutató videót, de itt megtalálható a teljes lejátszási lista.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

YouTube: javuló képminőség a Flasht felváltó új megoldással
Netflix: már nagydinamikájú 4K tartalmak is lesznek 2015-ben
YouTube 4K videók VP9 tömörítést támogató 2015-ös TV-ken
Már a Vimeo is kínál 4K tartalmakat
YouTube: már másodpercenkénti 48 és 60 képkockás videóval
Megújuló YouTube alkalmazás okos TV-kre médialejátszókra
YouTube: 4K demóvideók a CES-en TV gyártói támogatással
YouTube: már most VP9 tömörítésűek a 4K videók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .