Biztosan nem kerül piacra idén a HD-DVD!

1. Oldal

A Toshiba visszakozik eredeti tervétől, és nem vezeti be idén a HD-DVD formátumot az Egyesült Államokban.
HD-DVD_logo.jpgKedden a Toshiba e-mailekben értesítette amerikai stúdiópartnereit arról, hogy a maximális szoftver (értsd kellő számú elérhető műsoros lemez) és a kiskereskedelmi támogatás érdekében a következő évre „ütemezi át” a HD-DVD formátum bevezetését.

Egy japán médiaforgalmazóknak kiadott nyilatkozatban a gyártó az alábbiakat közölte: „Tárgyalásba állunk a hollywoodi stúdiókkal és jelentős kiskereskedelmi forgalmazókkal, hogy megtaláljuk a (formátum) elindításának legmegfelelőbb időzítését és módját. A (HD-DVD-vel kapcsolatban álló) cégek többsége inkább a nagyszabású, semmint a lépésről-lépésre történő bevezetést preferálja.”

A HD DVD Promotion Group amerikai szóvivője Mark Knox szerint a kérdés a koordinációs tervek része, s nem a hardver vagy a szoftver elkészültének problémája. „A kulcskérdés, mikor indítsuk (a formátumot). Minden partnerünk, a stúdiók, a kiskereskedők, a filmszerkesztő házak és mindenki más egyetért abban, hogy nagy durranást akarunk csinálni. És ez időbe telik.”

Eddig a Toshiba úgy nyilatkozott, hogy legalább kisszámú lejátszó kapható lesz még idén, s hozzá korlátozott mennyiségű műsoros lemez is lesz. Kedden már csak arról volt szó, hogy a formátumot potenciális ügyfeleiknek már idén bemutatni szándékozó, türelmetlenkedő kereskedők kaphatnak ilyen készülékeket, ha szoftver is lesz hozzá.

Hogy a HD-DVD késedelme miként befolyásolja majd a rivális Blu-ray Disc-el folytatott küzdelmet az még nem világos. De az ellentábor képviselői úgy gondolják, ez további esélyt adhat arra, hogy kompromisszumot találjanak egy közös formátum számára, ami sokkal fontosabb lenne, mint a HD-DVD mielőbbi bevezetése.

A HD-DVD formátumot idén január óta nyíltan támogató Warner, Paramount és NBC/Universal stúdiók hivatalosan még nem reagáltak a Toshiba fenti e-mailjeire és nyilatkozataira.

Kapcsolódó linkek:

Blu-ray Disc és HD-DVD hírek (IX.)
Mégsem kerül idén piacra a HD-DVD?
Blu-ray Disc és HD-DVD hírek (VIII.)
Blu-ray Disc és HD-DVD hírek (VII.)
Blu-ray Disc és HD-DVD hírek (VI.)
Blu-ray Disc és HD-DVD hírek (V.)
Blu-ray Disc és HD-DVD hírek (IV.)
Blu-ray Disc és HD-DVD híre (III.)
Blu-ray Disc és HD-DVD hírek (II.)
Blu-ray Disc és HD-DVD híre (I.)
A Walt Disney a Blu-ray Disc formátum mögött
Blu-ray Disc és HD-DVD közti háború elkerülhetetlen
Blu-ray hírek
HD-DVD hírek
Az MGM a Sony-é

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .