Hisense: jön a frontvetítős 4K Laser Cast TV (Frissítve)

1. Oldal

A Hisense az IFA 2016 kiállításon bemutatta 4K Laser Cast frontvetítős TV-jét, ami 53 cm távolságból állítja elő 254 cm (100 inch) átlójú a speciális vetítőfelületnek köszönhetően még világos helyiségben is élvezhető képét.


Frissítés:

A Berlinben bemutatott Hisense 4K Laser Cast TV kompakt készüléke 53 centiméterre a képfelülettől vetíti 4K felbontású (3840 x 2160 pixel) 254 cm átlójú (100″) képet. A fejlett Fresnel képernyő felületén létrehozott magas fényességnek köszönhetően a vetítőrendszert jól megvilágított helyiségben is lehet használni, mint bármely szokványos TV-t. A nagy dinamikatartományt (HDR) támogató készülék a gyártója által használt terminus szerint 30.000:1 statikus kontrasztarányt, és széles (116% BT.709) színskálát ígér.

Hisense Laser_Cast_TV-1.jpg
A Laser Cast TV lézer-hibrid fényforrásának élettartama kb. 20.000 óra, HDMI 2.0a bemeneteihez Ultra HD Blu-Ray lejátszó és játékkonzol is csatlakoztatható, de beépített kétsávos WiFI kapcsolaton és USB 3.0 porton át is lehetséges a videó streaming. A készülékbe integrált VIDAA Smart TV interfész hozzáférést biztosít a legkülönbözőbb online tartalomszolgáltatásokhoz (ezek között állítólag ott az Amazon és a Netflix is). A Laser Cast TV támogatja a DTS 5.1 surround hangot, és a gyártó kínál hozzá egy Bluetooth vezeték-nélküli sokcsatornás hangrendszert is.

Hisense Laser_Cast_TV-2.jpg
A Hisense Laser Cast TV (LT100) állítólag 2017 márciusa-áprilisa körül kerül piacra 10.000 € (kb. 3,1 millió Ft) áron.

2016. július 14.:

A Hisense két éve mutatta be a frontvetítős lézer TV-jének első generációját, és a múlt vasárnapi Portugália – Franciaország labdarúgó EB döntő előtt jelentette be „a világ első” 100 hüvelykes, 4K felbontású, széles nézőszögű „Laser Cinema” projektoros televízióját.

Mint a legnagyobb kínai TV gyártó, a Hisense globális alelnöke Lin Lan ígérte be a készüléket. A vezető elmondása szerint a költségelőnyök kihasználása az alkalmazott lézer és egyéb technológiák végső célja, mert ezekkel válik lehetővé minden család számára, hogy megengedhessenek maguknak egy házi-mozit. Ez a Hisense álma és stratégiája is egyben, ami ha megvalósul a céget a világ vezető TV gyártójává teszi.

A Hisense szerint egy a ma a piacot domináló LED megvilágítású 254 centis (100″) 4K LCD TV ára 600.000 jüan (kb. 25 millió Ft). A Hisense azt állítja, leendő frontvetítős 4K lézer TV-je 217 szabadalmaztatott technológiával, kiváló optikai motorral, nagy felbontású lencsével és nagy pontosságú gyártási eljárással az említett LCD TV-két elérő vagy azt meg is haladó fényességet és színtelítettséget biztosít, ráadásul csupán 9.000 € (kb. 2,8 millió Ft) áron.

A Hisense által kiemelt költségelőny persze bármely frontvetítős TV összeállításra igaz, a kérdés pedig tényleg az, hogy az milyen jól működik egy tízszer drágább síkpanel TV-hez képest. Márpedig egy ilyen frontvetítős TV összeállításban nemcsak projektorra, de egy speciális vetítőfelületre is szükség van. Utóbbinak a környezeti fény visszaverődését gátló vagy kiszűrő képessége döntően határozza meg a TV használhatóságát nem teljesen elsötétített helyiségben.

Az egyelőre még megerősítésre vár, hogy a Hisense „Laser Cinema” frontvetítős 4K lézer TV-je is a Texas Instruments 4K UHD DLP chipjére épül-e, ahogy az is, hogy pontosan mikor kerül piacra.

Kapcsolódó linkek:

Optoma: jön a 4K ultrarövid vetítési távolságú lézeres vetítő
Hisense: 190 centis (75 inch) 4K Ultra HD TV 1 millió Ft alatti áron
A TV világpiacot 10 éve a Samsung uralja, de jönnek a kínaiak
Hisense: az ULED TV már kapható Európában
Android TV: a Hisense, a TCL és mások is csatlakoznak
Hisense Laser Cinema: az új frontvetítős lézer TV Kínából

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .