MinDig TV: frekvenciacserék Észak-Magyarországon

1. Oldal

Az NMHH a 790-862 MHz-es „digitális hozadék” sáv Európai Uniós határozatban előírt felszabadítására hét DVB-T adónál 14 frekvencia cseréjét rendelte el, amelyet az Antenna Hungária novemberben 21-én, azaz holnap hajt végre.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az Európai Unió határozatának megfelelően a „digitális hozadék” sáv felszabadítására folytatja a 790-862 MHz-es (UHF 61-69 csatornák) frekvenciatartomány kiürítését. Ennek érdekében az NMHH Észak-Magyarországon hét digitális földfelszíni televíziós adótelephelyen 14 frekvenciacsere végrehajtását rendelte el. Az Antenna Hungária a frekvenciacseréket 2013. november 21-én hajtja végre, a munkálatok Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyéket érinti.

MinDigTV_frekvenciacsere6_erintett_terulet.jpg
Az Antenna Hungária tervei szerint a digitális adók áthangolására az alábbi táblázatban megjelölt időpontban kerül sor, amikor néhány órán keresztül szünetel a digitális sugárzás, tehát a MinDig TV és a MinDig TV Extra televízió- és rádió-csatornák nem lesznek elérhetőek.

MinDigTV_frekvenciacsere6.gif
A frekvenciacserékkel érintett körzetekben a változást követően, vagyis 16 illetve 18 óra után újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőkészüléket (a DVB-T vevődekódert vagy a TV-t). A készülékek többségénél manuálisan kell elindítani az újrahangolást, ha nem jelennek meg az eddigi csatornák.

A frekvenciacseréket követően a MinDig TV csatornái és a MinDig TV Extra Alapcsomagja a körzetben az 53-as (730 MHz) és a 44-es (658 MHz) csatornákon lesznek elérhetőek.

A frekvenciacserék nem érintik a digitális adók lefedettségét, tehát nem szükséges a vevőantenna pozíciójának, irányának megváltoztatása.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: frekvenciacserék Bács-Kiskun megyében
MinDig TV: frekvenciacserék a Dél-Dunántúlon
MinDig TV: frekvenciacserék Északkelet-Magyarországon
Október 31-én vége az analóg földfelszíni tévésugárzásnak
MinDig TV: frekvenciacserék további negyven DVB-T adónál
MinDig TV Plusz: az Antenna Hungária hibrid TV-s tesztadása
MinDig TV: frekvenciacserék tizenkilenc DVB-T adónál
MinDig TV: év végéig még 25 új adó kezd DVB-T sugárzást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .