NVIDIA alkalmazás 3D játékhoz és filmlejátszáshoz

1. Oldal

Az NVIDIA 3DTV Play szoftverrel a GeForce grafikus processzorral rendelkező asztali vagy notebook PC 1.4-es HDMI bemenetű 3D képmegjelenítőhöz csatlakoztatható, és 3D játékok és filmek válnak így lejátszhatóvá.


Az NVIDIA már régóta kínál PC-khez 3D kompatibilis videokártyákat elsősorban számítógépes játékokhoz, de ezeken eddig csak kettős VGA/DVI vagy DisplayPort csatlakozón át volt kinyerhető a sztereoszkópikus 3D képjel. A 3D TV-k viszont 1.4a verziójú HDMI bemeneten keresztül egyszerre fogadják a két szembe jutó képet.

NVIDIA_3D.jpg
Az NVIDIA új 3DTV Play szoftver a kompatibilis GeForce grafikus processzorral és DVI vagy HDMI csatlakozóval felszerelt asztali vagy notebook PC-ken futtatható, és 3D játékok, videók, képek és weboldalak megjelenítését teszi lehetővé. Teljes mértékben támogatja az 1.4-es HDMI bemenettel rendelkező 3D TV-ket és más képmegjelenítőket, lehetővé téve a 1080p felbontású másodpercenként 24 képkockás, valamint a 720p/50Hz és 720p/60Hz jelátvitelt is.

NVIDIA_3D_mi_kell.jpg
A szoftver és a grafikus meghajtó több mint négyszáz számítógépes játékot konvertál át automatikusan és valós időben sztereoszkópikus 3D formátumra (persze ehhez nem árt egy megfelelően erős hardverrel rendelkező számítógép). Kompatibilis videolejátszó szoftvert (Corel, CyberLink, ArcSoft vagy Roxio) alkalmazva, a dekódolást a grafikus processzorral valós időben gyorsítva és a GeForce GPU-n lejátszva a Blu-ray 3D szabványnak megfelelő lemezek is lejátszhatóak a PC-vel.

Az NVIDIA 3DTV Play szoftver már valamikor tavasszal piacra kerül. Az USA-ban valószínűleg 40 dollárért (kb. 7.600 Ft) külön is kapható lesz, de az NVIDIA 3D Vision tulajdonosok ingyen megkapják.

Kapcsolódó linkek:

Az első LG 3D TV-k
HDMI 1.4a: a választható 3D formátumok specifikációjával
Philips: jönnek a 3D-ready LCD TV-k
Samsung: márciusban érkeznek a 3D termékek
Panasonic: az első 3D plazma TV-k Európában
Sony: a 2010-es BRAVIA TV-kről
Acer H5360: egy újabb 3D Ready házi-mozi vetítő
Optoma HD66: új 3D Ready nagyfelbontású házi-mozi vetítő
Probléma a 3D-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .