Pioneer BDP-180: Blu-ray lejátszó Ultra HD felskálázással

1. Oldal

Az új Pioneer BDP-180 Blu-ray és hálózati médialejátszó WiFi-Direct és Miracast technológiákkal szolgálja a vezeték-nélküli tartalommegosztást, nézhetőek vele YouTube videók, Picasa képek és a gyorsított illetve lassított lemezlejátszásnak van hangja.
A Pioneer a szeptemberi IFA 2015 kiállításra időzítve viszi piacra új BDP-180 alap Blu-ray lejátszóját, ami még nem felel meg a Ultra HD Blu-ray licencnek.

Pioneer_BDP-180.jpg
A BDP-180 a Blu-ray 3D, DVD és SACD lemezek mellett az otthoni hálózathoz akár Wi-Fi-n át kapcsolódva DLNA 1.5 minősített kliensként kompatibilis médiaszerverről vagy PC-ről médiafájlokat is elér és lejátszik. Ezek között olyan formátumok is megtalálhatóak, mint a 3GP, FLV, MPEG, AVI és WMV videók, valamint a nagyfelbontású FLAC, WMA, Apple Lossless, DSD, MP3 audiók, továbbá az MKV és DivX HD + konténerek.

A BDP-180 hozzáférést biztosít a YouTube videó- és a Picasa képmegosztóhoz. A YouTube videofájlok a „Send to TV” funkcióval közvetlenül átirányíthatóak Smart TV-re, alap hálózati funkcióként pedig a márka ingyenes „iControlAV” alkalmazásával is kezelhető/vezérelhető iOS/Android okostelefonról vagy táblagépről.

A Wi-Fi Miracast és a WiFi-Direct technológiák jóvoltából a lejátszó támogatja az okostelefonok, táblagépek vagy más kompatibilis eszközök képernyőjének tükrözését, illetve az azokon tárolt zenék és videók bitfolyamainak lejátszását.

A BDP-180 előlapi USB bemenetén keresztül is fogad multimédia formátumokat, és a márka kompatibilis AV vevőerősítőivel működnek a „Sound Retriever Link” és „Stream Smoother Link” hang- és képjavító jelátviteli funkciók is.

Ha egy Blu-ray vagy DVD lemezen lévő film bizonyos részeit gyorsan vagy éppen lassan szeretnénk megnézni és közben a hangot is hallani akarjuk, akkor erre a BDP-180 a „quick view with sound” és „slow view with sound” (gyors illetve lassú nézet hanggal) funkciókkal nyújt lehetőséget, mégpedig úgy, hogy a hangmagasság nem tolódik el, megváltoztatva annak karakterisztikáját.

A BDP-180 fekete és ezüst házzal szeptembertől kapható Európában 249 € (kb. 77.500 Ft) ajánlott fogyasztói áron.

Kapcsolódó linkek:

Ultra HD Blu-ray: kezdődik az engedélyezés
Pioneer: a 2015-ös VSX sorozatú hálózati AV vevőerősítőkről
Pioneer: kaphatóak az új Dolby Atmos hangsugárzók
Pioneer BDP-LX88, BDP-LX58: új csúcskategóriás Blu-ray lejátszók
A Pioneer és az Onkyo összeköti házi AV üzleti tevékenységét
Pioneer BDP-170: új Blu-ray lejátszó gazdag funkcionalitással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .