Projectiondesign avielo optix 2010-es vetítőújdonságok

1. Oldal

Új, innovatív házi-mozi vetítőket mutatott be a projectiondesign a legutóbbi CEDIA kiállításon, köztük az avielo optix SuperWide 235-öt, a világ első natív 2,35:1 képarányú projektorát és a sztereoszkóp avielo optix 3D-t.
Több pixelt, fényerőt, nagyobb felbontást és pontosan olyan képet, mint amit a film rendezője a mozivászonra álmodott. Ezt ígéri az avielo optix SuperWide 235, amely egy új, a projectiondesign mérnökei által a Texas Instruments-el közösen kifejlesztett 2538 x 1080 pixel felbontású DLP képmodulátor chipet alkalmaz. Ezzel első ízben válik lehetségessé 1080 soros 2,35:1 arányú „CinemaScope” kép vetítése további külső optika használata nélkül. A mostanság a 2,35:1 képarányú vetítéshez használt külső anamorfikus lencsék – készüljenek azok akár a legtisztább optikai üvegből is – mindenképpen kihatással vannak a kép tisztaságára és akár 10%-kal is csökkentik a vetített kép mérhető fényességét.

A Blu-ray Disc mint meghatározó nagyfelbontású média az 1,78:1 arányú képformátumon alapul, de azért, hogy a 2,35:1 arányú kép illeszkedjen egy 1920 pixel széles eszközre, a függőleges felbontást kb. 800 pixelre kell csökkenteni.

Projectiondesign_avielo-optix-SuperWide235.jpg
Az avielo optix SuperWide 235 az iparág vezető video processzálását alkalmazva az 1920 x 800 pixel felbontású képet lenyűgöző 2538 x 1080 pixeles képpé formálja. A szélességhez további pixeleket hozzáadva és a kép teljes magasságát 1080 pixellel megjelenítve a kép minősége jelentősen javul. A vetítő formátuma 78%-kal több pixelt használ fel a natív 2,35:1 kép megjelenítésére, mint egy szokványos 1080p vetítő egy 2,35 formátumú filmet tartalmazó Blu-ray Disc-el.

A felbontás ilyetén növelése kompromisszum nélkül érhető el, vagyis amikor az 1,78:1 (1920 x 1080 pixeles) képről átáll a vetítő 2,35:1 képre, akkor használja a megnövelt (2538 x 1080 pixel natív felbontását, hogy kiterjessze a kép szélességét nem változtatva annak magasságán.

A lehető legjobb teljesítmény érdekében az avielo optix SuperWide 235 teljesen új projektor lencséjét és optikáját egyedileg a 2338 x 1080 pixel felbontáshoz tervezték. Minden lencse speciális aszferikus üveg elemeket alkalmaz és kisszórású üveget a jobb kontraszt, színtelítettség és mindenekelőtt a kiváló képélesség érdekében, ami felülmúlhatatlan képtisztaságot és hihetetlen részleteket produkál. Az új vetítővel a szélesvásznú filmélmény nagyobb fényerővel és még hatásosabban élvezhető.

Ugyancsak a CEDIA kiállításon mutatkozott be a norvég gyártó első 3D DLP házi-mozi projektora, az avielo optix 3D. Az avielo optix FULL HD modellre épülő új vetítő a cég saját képfeldolgozását használva jeleníti meg a 3D képeket Blu-ray 3D lejátszókról és más 1.4a verziójú HDMI kimenetű 3D képforrásokról. A vetítő mind HDMI, mind DVI bemeneteken keresztül támogatja a 3D formátumokat és teljes sávszélességű képfeldolgozást és képelőállítást biztosít. A kompromisszummentes képminőséget, fényerőt, kontrasztot és a színvisszaadás konzisztenciáját az avielo optix 3D esetében is magas minőségű lencsék biztosítják.

Kapcsolódó linkek:

Projectiondesign: a világ első vetítője külső fényforrással
Projectiondesign: avelio kroma ReaLED megvilágítással
Projectiondesign: avelio házi-mozi vetítősorozat igényeseknek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .