Samsung: fejlesztési kényszerben a prémium TV piac visszaszerzéséért

1. Oldal

Esik a Samsung részesedése a prémium TV szegmensben, mert a fogyasztók inkább OLED TV-ket vesznek felturbózott LCD TV-k helyett, így a cég megpróbálja felgyorsítani a microLED képernyő-technológia fejlesztését, hogy visszaszerezhesse piaci pozícióját.


Két éve a Samsung még 55% feletti részesedéssel rendelkezett az 1.500 dollárnál (kb. 390.000 Ft) drágább prémium TV szegmensben. 2016 végére ez 20,3%-ra esett, majd 2017 első negyedévében 13,2%-ra csökkent az IHS Markit piaci adatai szerint.

Samsung_223cm_ Q9_QLED_TV.jpg
A saját OLED TV kudarcos piaci bevezetését követően az elmúlt két évben a Samsung megpróbálta az OLED TV-k közvetlen versenytársaként pozícionálni feljavított LCD TV-it, először „SUHD” majd újabban „QLED” márkamegjelöléssel. A fogyasztók azonban úgy tűnik nem vevők az átnevezett LCD TV-kre, ráadásul a 3D és az ívelt képernyőjű TV-k sem jöttek be.

2017 első negyedévében a Sony és az LG domináltak a TV-piac prémium szegmensében 39% és 35,8% részesedéssel jórészt az OLED technológiának köszönhetően. Bár a teljes TV-piacon továbbra is a Samsung az elsőszámú márka, és még nem ismertek az idei második negyedévi piaci adatok, amikor az első QLED TV-k piacra kerültek, de a trenden nem változtak. Az IHS előrejelzése szerint az OLED további térnyerése várható. A Samsung már 10-15%-al csökkentette tévégyártását és iparági bennfentesek szerint további visszafogás várható még idén.

A Korea Herald cikke szerint a Samsung felgyorsítja a microLED képernyő-technológia fejlesztését, hogy visszanyerhesse meghatározó szerepét a prémium TV szegmensben, ahonnan a legújabb fejlesztések profitja származik.

Az OLED szerves anyagai helyet szervetlen anyagokat felhasználó microLED technológiát a Samsung egyelőre moziképernyőkben alkalmazza.

Az Apple, az LG a Sony és mások által is fejlesztett microLED technológia várhatóan az elkövetkező néhány évben még nem jut el a TV-piacra, de lehet, hogy a januári CES 2018 kiállításon a Samsung bemutat egy prototípust.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: az óriás Q9 QLED TV az IFA 2017-en debütál Európában
Samsung: 10-15%-al csökken az idénre tervezett tévégyártás?
Samsung Q8F: új síkpaneles QLED TV-k az európai piacra
Samsung: üzembe helyezték a világ első LED moziképernyőjét
Samsung: QLED TV-k CalMAN automatikus kalibrációval HDR-hez
Samsung: technikai információk a 2017-es QLED TV-kről (Frissítve)
Samsung: technológiafejlesztés a 2019-re kész a QLED TV-ig
MicroLED: új technológia fényesebb és hatékonyabb képernyőkhöz
Samsung: az OLED TV-t átugorva a QLED TV a cél?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .