Samsung: kérdéses a BD-P1200 Blu-ray lejátszó európai forgalmazása

1. Oldal

A Samsung BD-P1200 megjelenése késik, és az is elképzelhető, hogy Európában nem is kerül a boltokba.
A Samsung második generációs Blu-ray lejátszóját, a BD-P1200-at az idei CES-en mutatták be, és amerikai piaci megjelenését erre a hónapra prognosztizálták. Nos egyelőre nagy a csönd a készülék körül, pedig a 800 USD-re (kb. 150.000 Ft) árazott, 1.3-as HDMI kimenetén a 1080p/60Hz mellett másodpercenként 24 képkockás 1080p videojel formátumot is ígérő, Silicon Optix Reon-VX HQV videoprocesszorral szerelt BD-P1200-at valószínűleg sokan várják.

BD-P1200.jpg
Nos a Pocket-Lint.co.uk-n olvasható Stephen Mitchell-el a Samsung Electronics Ltd marketing menedzserével folytatott beszélgetésen az USA-ban áprilisra datáltan megjelenő lejátszóról a következő olvasható: „Nem tudjuk, hogy a 2. generációs lejátszó eladása elindul-e az Egyesült Királyságban, vagy megvárjuk a karácsony előtti 3. generációs lejátszót”. (Márpedig, ha az Egyesült Királyságban nem, akkor valószínűleg egész Európában sem jelenik meg a modell.)

Vagyis a gyártó fejleszti a 3. generációs modellt, amiről nem tudni, hogy hibrid, azaz HD DVD-t is lejátszó készülék lesz-e. Erről Mitchell a következőt mondta: „Meg tudjuk csinálni, de még várunk, hogy mit tesz a piac többi része. Megjelenhetünk egy hibrid lejátszóval, vagy egy Blu-ray felvevővel akár holnap, de amíg nem látjuk más gyártók mit csinálnak, nem jelentünk be semmit.”

Már az is kínosan érintette a Samsung-ot, mikor múlt októberben megjelent Európában az első Blu-ray lejátszójával abban bízva, hogy a Sony PlayStation 3 egy hónap múlva követi majd. Csakhogy azt hat hónappal elhalasztották, ami miatt a Blu-ray lemezek is késtek, így ott volt lejátszójuk a piacon műsorok nélkül.

A Samsung szerint mindkét formátum egymás mellett létezik majd. „Azt gondoljuk a kettő közül a Blu-ray az erősebb”, mondta Mitchell, majd hozzátette: „Azonban nem zárjuk még ki a HD DVD-t.”

Hogy ez mennyire így van, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Samsung nemrég jelentette be M55 típusjelű laptopját, mely Blu-ray és HD DVD lejátszásra egyaránt alkalmas, sőt HD DVD íróval is bővíti kínálatát.

Nyilván, mint a többi Blu-ray készülékgyártót, úgy a koreaiakat is zavarja, hogy a Sony már jó előre bejelentette 600 dolláros (kb. 113.000 Ft) modelljét, a BDP-S300-at, s ezzel blokkolja a jelenleg még ennél jóval drágább lejátszók értékesítését.

Kapcsolódó linkek:

A formátumháborús „helyzet egyre fokozódik”
Németországban egyelőre a HD DVD vezet a Blu-ray Disc-el szemben
Sony: bejelentés egy új, olcsóbb Blu-ray lejátszóról (Frissítve)
Az európai PlayStation 3 kevesebb régi játékot tud majd lejátszani
Sony PS3: március 23-tól Európában is
A formátumháborúnak még nincs vége (Kommentár)
Blu-ray HD DVD hírek a CES 2007-en (II.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .