Samsung: okos otthon vezérlésre lesznek képesek a 2016-os TV-k

1. Oldal

A jövő heti CES kiállításon bemutatkozó 2016-os Samsung Smart TV-k SmartThings kompatibilisek lesznek, és az SUHD TV-k integráns része lesz az Internet of Things (IoT) Hub technológia, amivel azok az okos otthonok vezérlőközpontjaiként használhatóak.


A Samsung minden 2016-os Smart TV-je csatlakozhat a „SmartThings” platformhoz, ami a Samsung egy „Internet of Things (IoT)” platformváltozata (a Samsung 2014-ben vásárolta meg a SmartThings márkát birtokló céget). Csak a prémium SUHD modellek lesznek azonban képesek az „IoT Hub” technológiával vezérlőközpontként működni. A 2016-os SUHD TV-kkel 200-nál is több kompatibilis eszköz csatlakoztatható, vezérelhető illetve monitorozható, köztük lámpák (például a Philips Hue lámpák is), zárak, termosztátok, kamerák, hangsugárzók, háztartási készülékek (például a Honeywell készülékei), SmartThings érzékelők és mások. Az SUHD TV és a SmartThings párosításával a csatlakoztatott eszközök közvetlenül vezérelhetőek és menedzselhetőek a SmartThings alkalmazással az SUHD TV-n belül. A SmartThings kompatibilis termékek teljes köréhez való csatlakozáshoz az SUHD TV-be egy „SmartThings Extend” elnevezésű USB adaptert kell csak dugni.

Samsung_SmartThings.jpg
A cég elképzelése szerint „a fogyasztók a TV előtt a kanapén ülve ellenőrizhetik az érkező látogatókat és eldönthetik, hogy kinyitják-e a bejárati ajtót. A mozgásérzékelő is közvetlenül a TV képernyőn jelez, ha valami mozgást észlel a házon kívül, nagyobb biztonságot és nyugalmat nyújtva, akár otthon akár attól távol.”

A TV-k olyan makrók vezérlésére is beállíthatóak, mint a „Cinema Mood”, mikor a film lejátszására a TV automatikusan leveszi a szoba világítását és bekapcsolja a vevőerősítőt.

A Samsung versenytársa, az LG is integrálta már TV-ibe az IoT technológiát. 2014-ben jelentek meg az első nyílt forráskódú Alljoyn platformra alapuló LG modellek, és a jövő évi webOS 3.0 platformú Smart TV-k integráns része a kompatibilis okos háztartási eszközöket vezérlő „IoTV” alkalmazás.

Kapcsolódó linkek:

LG webOS 3.0: bemutatkozik az új Smart TV platform a CES 2016-on
Samsung JU6800: új 4K TV széria kvantumpötty technológiával
Philips: 4K-t és HDR-t kínál az új 2015-ös 9600-as csúcs TV
Samsung: HDMI 2.0a frissítés minden idei SUHD és UHD TV-hez
Samsung: a 2015-ös 4K Ultra HD TV-k jellemzői
Samsung: SUHD az elnevezése a kvantumpötty TV-knek
Az új Apple TV iOS9-et futtat alkalmazásajánló funkcióval
Panasonic: jön a Firefox OS alapú Smart TV platform
Samsung: bemutatkoznak a Tizen Smart TV-k
AllSeen Alliance: szövetség hogy minden összeköthető legyen
LG: bármely készülék vezérelheti a jövő Smart TV-it

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .