Sony: jön a 8K HDR védjegy és logó

A Sony 2016 óta használja TV-in a „4K HDR” megjelölést, amit rövidesen követ a „8K HDR” logó, és a jövő havi CES 2018 kiállításon talán látható lesz a márka első 8K TV-je is mikro LED képernyővel.


Sony még októberében levédette a „8K HDR” védjegyet és logót az EU Szellemi Tulajdon Hivatalánál (EUIPO), az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalánál (USPTO) és a Japán Szabadalmi Hivatalnál (JPO) számára. Benyújtották a jelenleg is a márka TV-in és UltraHD Blu-ray lejátszóin 2016 óta használt 4K HDR megjelölés megújult logóját (ezek láthatóak alább). A Sony tehát továbbra is inkább a saját logóját használja, és nem az UHD Alliance ULTRA HD PREMIUM vagy más hasonló kezdeményezés termékminősítését és megjelölését.

Lehetséges, hogy az új megjelölés levédetésének időzítése összefügg azzal, hogy a Sony a jövő havi Las Vegas-i CES 2018 kiállításon bemutatja első 8K TV-jét.

Sony 2016 májusában 4K HDR-re vonatkozóan benyújtott első kérelemét csak a „Televíziós vevőkészülékek” kategóriába sorolta be. A 2017 októberében benyújtott új „8K HDR” és a megújított „4K HDR” logók a „Televíziós vevőkészülékek; fénykibocsátó dióda (LED) képernyők” osztályába lettek besorolva. Az utóbbi nagyon speciális osztályozás akár a fénykibocsátó diódákból álló képpontok alkotta valódi LED TV-kre is vonatkozhat, vagyis nem a LED fényforrással megvilágított LCD panelre. Tehát lehet, hogy mindennek nincs jelentősége, de nem elképzelhetetlen, hogy a Sony is bemutat egy mikro LED képernyő-technológián alapuló TV-t, ahogy a Samsungról is ez hírlik.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: 3,8 méteres mikro LED képernyő a CES 2018-on?
Sony: firmware-frissítés a 2015-2016-os Android TV-khez
Sony A1: rövidesen Európában is kapható a 195 centis csúcs OLED TV (Frissítve)
Sony: jön az Android 7.0 (Nougat) a 2016-2017-es TV-kre
Sony XE70: megfizethető 4K HDR TV-k a 2017-es kínálatban
Sony A1: májusban kerül forgalomba az OLED TV idehaza is
Netflix: a 2017-es LG, Samsung és Sony TV-k az ajánlottak között
Sony: a 2017-es 4K HDR LCD TV kínálatról
Sony BRAVIA A1: OLED TV hangkeltő képernyővel
Sony: készülékek saját 4K-HDR megjelöléssel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .