Samsung: 3,8 méteres mikro LED képernyő a CES 2018-on?

Koreából származó információ szerint a Samsung a januári CES 2018 kiállításon bemutat egy gigantikus, 3,8 méteres (150 inch) TV-t, ami a már több moziban telepített Cinema LED Screen mikro LED képernyő továbbfejlesztett változata lenne.


A viszonylag új MicroLED vagy magyarul Mikro LED képernyő-technológia talán nem is soká az LCD és az OLED technológiákkal versenyezhet. Az utóbbihoz hasonlóan a Mikro LED képernyőt is saját fényt kibocsátó képpontok alkotják, de az OLED-től eltérően nem használnak bennük szerves anyagokat. Állítólag egyszerűbb felépítésük miatt olcsóbb is az előállításuk a parányi LED-ekből álló képernyőknek.

Samsung évek óta végez Mikro LED kutatást, és ezt hasznosítva már Cinema LED Screen moduláris felépítésű képernyőt kínál mozik, számára azzal érvel, hogy azzal jobb minőségű és nagy dinamikatartományú (HDR) képet állíthatnak elő nézőik számára, mint projektorral.

A koreai ZDNet beszámolója szerint, a cég a januári Las Vegas-i CES 2018 kiállításon egy gigantikus, 3,8 méteres (150 inch) Mikro LED TV-t szándékozik bemutatni. A riport azt is tudni véli, hogy ez a TV „valamikor a következő évben kereskedelmi forgalomba kerül”, mint a házimozi piacra szánt csúcskészülék, de technikai részleteket nem közöl róla a cikk.

Mindez egybevág azzal a nemrégiben napvilágot látott hírrel, hogy a prémium TV szegmensben elszenvedett jelentős piacvesztés miatt a Samsung megpróbálja felgyorsítani a microLED képernyő-technológia fejlesztését.

Számos más cég is végez Mikro LED kutatást és fejlesztést, hogy a LED-eket kisebb, akár telefonok képernyőiben is használható méretűre csökkentsék. Jelenleg a Mikro LED technológia kereskedelmileg leginkább nagyméretű képernyőkben hasznosul. Szintén mozik számára ajánlja nemrég bemutatott 4,8 m (kb. 16 láb) széles 4K felbontású Crystal LED képernyőjét a Sony, mely már 2012-ben bemutatatott egy Crystal LED Display prototípust .

A kudarcos OLED TV próbálkozás után a Samsung a kvantumpötty LCD TV-k mellett most úgy tűnik a Mikro LED technológiával próbál visszakapaszkodni. A vállalat 2015-ben már megvásárolta a Yesco LED kijelző céget, és hírlik, hogy érdeklődik a tajvani PlayNtride átvétele iránt.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: új védjegyek szerint maradnak QLED LCD TV-k
Samsung: fejlesztési kényszerben a prémium TV piac visszaszerzéséért
Samsung: üzembe helyezték a világ első LED moziképernyőjét
C SEED 262: a világ legnagyobb megvehető 4K LED TV-je
Sony: ha kell, van Crystal LED képernyő a moziknak
Samsung: LED óriásképernyő a projektorral vetített kép helyett
MicroLED: új technológia fényesebb és hatékonyabb képernyőkhöz
Sony: LED Display koncepció új CLEDIS technológiával
Sony: itt az új képernyő generáció a Crystal LED Display

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .